utanpotlassport.hu 2018.01.22 18:37 Frissítve: 2018.01.22 18:47

Kézi: mind a tíz bajnoki mérkőzésén győzött a debreceni leánycsapat

Parádés őszt produkáltak a DVSC fiataljai a leány ifjúsági kézilabda-bajnokságban. A debreceniek tízből tíz mérkőzésen diadalmaskodtak, többek között idegenben győzték le a végső sikerre is esélyes FTC-t.

B. V. – utanpotlassport.huVárakozás fölött, parádésan szerepel a DVSC együttese a leány ifjúsági bajnokságban. Hiába zajlik már javában a tavaszi szezon, a debreceniek hibátlanul menetelnek a Keleti csoportban: tízből tíz mérkőzésüket megnyerték, így nehezen elképzelhető, hogy ne kerüljenek be az év végi négyes döntőbe.

A DVSC tízből tíz mérkőzést nyert az ifjúsági bajnokságban Forrás: DVSC

A DVSC tízből tíz mérkőzést nyert az ifjúsági bajnokságban  •  Forrás: DVSC

A keleti éllovasnak ráadásul nehéz mérkőzése is csak elvétve volt: először még októberben alakult neccesen a Vasas elleni idegenbeli összecsapás, amelyen a félidei egygólos hátrányból fordított meg 24–22-re. Az igazi rangadó az FTC elleni találkozó volt, még novemberben, akkor az Elek Gyula Arénában nyertek a pirosmezesek, akik 30 perc után néggyel is vezettek, végül 30–29-ra győztek.

A többi ellenfél egyelőre nem okozott gondot a csapatnak, amely egyébként edzőváltáson is átesett, miután Anton Tiselj távozása után a 2017/18-as bajnokság végéig a felnőttekhez került az ifik edzője, Vida Gergő. A fiatalokat, így a serdülőkkel párhuzamosan Győrvári Viktor irányítja.

Az együttesben eddig 23 fiatal lépett pályára a tíz meccs alatt, a két legeredményesebb játékos Poczetnyik Luca Laura 45 és Borgyos Panna 42 találattal. A hajdúsági együttesben szerepel több EYOF-győztes és Eb-bronzérmes ifjúsági válogatott kézilabdázó is, például Borgyos Panna vagy a kapus, Szabó Dóra.

Ugyan még sok mérkőzés van hátra az alapszakaszból, de talán már kijelenthető, az eddig hibátlan debreceniek nagyon jó eséllyel pályáznak a már említett négyes döntőre – ahová két-két csapat jut be keletről és nyugatról –, és amelyre a tavasz végén kerül sor. Addig is még tizenegy mérkőzést játszanak, legközelebb február 3-án, a Budaörs vendégeként lépnek pályára.

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".