Kézi: ifjúságiakkal erősített a vb-re készülő női juniorválogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 16:56
Címkék
Egy győzelemmel és egy vereséggel zárta az NB I-es ellenfelek ellen vívott e heti mérkőzéseit a női junior kézilabda-válogatott. Hajdu János csapata a Békéscsaba elleni gyengébb teljesítmény után szerdán, az ifjúsági játékosokkal kiegészülve legyőzte a Vasast.

B. V. – utanpotlassport.huVegyes teljesítménnyel zárta az „élvonalbeli” hetet a női junior kézilabda-válogatott. A nyári, hazai rendezésű U20-as világbajnokságra készülő társaság előbb szoros vereséget szenvedett a Békéscsaba ellen, majd nagy küzdelemben, igencsak tartalékos összeállításban győzte le a Vasast a Nemzeti Kézilabda Akadémia balatonboglári központjában.B. V. – utanpotlassport.huVegyes teljesítménnyel zárta az „élvonalbeli” hetet a női junior kézilabda-válogatott. A nyári, hazai rendezésű U20-as világbajnokságra készülő társaság előbb szoros vereséget szenvedett a Békéscsaba ellen, majd nagy küzdelemben, igencsak tartalékos összeállításban győzte le a Vasast a Nemzeti Kézilabda Akadémia balatonboglári központjában.

Vegyes hetet zárt a női juniorválogatott Balatonbogláron Forrás: MKSZ
Vegyes hetet zárt a női juniorválogatott Balatonbogláron Forrás: MKSZ

Vegyes hetet zárt a női juniorválogatott Balatonbogláron  •  Forrás: MKSZ

Az együttes szövetségi edzője, Hajdu János vegyesnek értékelte a két mérkőzésen látottakat:
„A csabaiak elleni találkozó nem nyűgözött le, túl sokat hibáztunk, és ezt a rutinosabb ellenfél ki is használta, ezért lett vereség a vége. Hozzáteszem: négy juniorkorú játékost – Faluvégi Dorottyát, Háfra Noémit, Márton Grétát és Klujber Katrint – is behívtak a felnőttválogatottba, ami természetesen öröm, de ezúttal hiányoztak.”

A második mérkőzés már jobban sikerült, pedig még többen hiányoztak a csapatból, hiszen néhány játékost visszahívott a klubja a hétközi bajnoki mérkőzés miatt.

„Természetesen nem örültem, hogy még kevesebb játékossal számolhattam, mint az első meccsen. Így kénytelenek voltunk a NEKA ifjúsági válogatottjait csatasorba állítani, akik remekül helyt is álltak. Attól függetlenül, hogy kevesen voltunk, kitűnő mentalitással játszottuk végig a mérkőzést, ezért győztünk. A fiatalok megmutatták, hogy igenis képesek elsőosztályú teljesítményre, remek üzenetet küldtek azoknak a kluboknak, akik inkább a drágább külföldi játékosokat alkalmazzák, s nem a magyar tehetségeknek adnak lehetőséget.”

A két edzőmérkőzésből tehát profitáltak az utánpótlás-játékosok. A juniorcsapat legközelebb február 26-án, az Érd ellen léphet pályára, a szövetségi edző reméli, akkor már több mostani hiányzóra is számíthat a válogatottban.

A NŐI JUNIORVÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Női juniorválogatott–Békéscsaba 29–30 (12–17)
A válogatott legjobb góllövői:
Hornyák B. 7, Lakatos 6, Tóvizi 5
Női juniorválogatott–Vasas 30–26 (17–12)
A válogatott legjobb góllövői:
Román 7, Kuti 6, Simon A. 5

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik