Kézi: a leánybajnokságok állása az őszi szezon végén

Vágólapra másolva!
2017.12.08. 15:37
Címkék
Erre az évre befejeződtek a leány kézilabdázók utánpótlás-bajnokságai, és az alapszakasz felénél már viszonylag pontos képet kapunk az erőviszonyokról. Ugyanakkor a mezőny erejét jelzi, hogy mind a négy csoportban hatalmas a versengés. Az őszi szezon után a NEKA, a Győr, a Debrecen és az FTC örülhet.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA fiúbajnokságok még zajlanak, de az leánycsapatok erre az évre már befejezték a küzdelmeket az utánpótlásligában. Az őszi szezonban mind a Nyugati, mind a Keleti csoportban lejátszották az alapszakasz felét, és az eredmények egyelőre a várakozásoknak megfelelően alakulnak.Bruckner Vince – utanpotlassport.huA fiúbajnokságok még zajlanak, de az leánycsapatok erre az évre már befejezték a küzdelmeket az utánpótlásligában. Az őszi szezonban mind a Nyugati, mind a Keleti csoportban lejátszották az alapszakasz felét, és az eredmények egyelőre a várakozásoknak megfelelően alakulnak.

A NEKA ifjúsági csapata őszi bajnokként telel Forrás: NEKA
A NEKA ifjúsági csapata őszi bajnokként telel Forrás: NEKA

A NEKA ifjúsági csapata őszi bajnokként telel  •  Forrás: NEKA

Az ifjúságiak között mindkét régiót figyelembe véve mindössze egyetlen százszázalékos együttes maradt, méghozzá keleten, a Debrecené. A hajdúságiak elsősége többek között annak köszönhető, hogy idegenben legyőzték a nagy rivális FTC-t, amely mindössze két ponttal maradt le, és a második helyen áll. Jól tartja a lépést a Vasas, a Vác, az MTK Budapest és a Békéscsaba, jó eséllyel ezek közül kerülnek ki a nyolcas döntő szereplői.

Nyugaton a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Győri Audi ETO KC hatalmas vetélkedése folyik. A balatonbolgáriak mindkét csapata holtversenyben az első helyen áll, jobb gólkülönbségének köszönhetően az első számú együttes vezet. A NEKÁ-sok közé ékelődik a Győr első számú csapata, amely az első fordulóban szenvedte el az egyetlen vereségét, Székesfehérváron. Az éllovasok után lőtávolban van még a Dunaújváros és az ETO második számú együttese.

Leány ifjúsági bajnokság
Nyugat:
1. NEKA I. 16 pont, 2. Győri Audi ETO KC I. 16, 3. NEKA II. 16, 4. Dunaújvárosi KKA 13, 5. Győri Audi ETO KC II. 11, 6. Mosonmagyarórvári KC 9, 7. Alba Fehérvár KC 8, 8. Kozármisleny SE 8, 9. Érd 6, 10. Siófok KTC 5, 11. Szombathely 0, 12. Bajnok DSE Nemesvámos 0
Kelet:
1. DVSC 18, 2. FTC 16, 3. Vasas 13, 4. Vác 12, 5. MTK 12, 6. Békéscsaba 11, 7. Budaörs 8, 8. Hajdúnánás 7, 9. Csepel DSE 7, 10. Szeged KKSE 7, 11. Kecskemét 1, 12. Kisvárdai KC 0

A serdülők között is csak egyetlen csapatot találunk, amely minden mérkőzését megnyerte, mégpedig a Győri Audi ETO együttesét. A kisalföldiek ebben a korosztályban is kiélezett versenyt futnak a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljaival, egyelőre sikerrel. A harmadik helyért a Dunaújváros és – nagy meglepetésre – a Szombathely csatázik, és csak karnyújtásnyira van mögöttük az ötödikként telelő Nemesvámos.

Keleten két ősi rivális, az FTC és az MTK verseng az élen. Ehhez a párosításhoz azonban sokkal inkább a labdarúgásban, és nem kézilabdában szokhattunk hozzá. Jobb gólkülönbségének köszönhetően jelenleg a zöld-fehérek vezetnek, de a párharc természetesen nincs lefutva, januártól nagy izgalmak várhatóak. Az élen állók után sűrű a mezőny, a Debrecen, a Vasas, a Békéscsaba és az EURONOVEX is esélyes lehet a szezon végi nyolcas döntőre.

Leány-serdülőbajnokság
Nyugat:
1. Győri Audi ETO KC 18 pont, 2. NEKA 16, 3. Dunaújvárosi KKA 14, 4. Szombathely 14, 5. Bajnok DSE Nemesvámos 12, 6. Dorogi ESE 8, 7. Kozámisleny SE 8, 8. Alba Fehérvár KC 6, 9. Siófok KTC 6, 10. KSI KA 4, 11. Kispest-Malév 2, 12. Érd 0
Kelet:
1. FTC 16, 2. MTK Budapest 16, 3. DVSC 13, 4. Vasas 13, 5. Békéscsaba 12, 6. EURONOVEX USE 11, 7. Szeged KKSE 8, 8. Orosházi NKC 8, 9. Budaörs 7, 10. Vác 2, 11. Kisvárdai KC 2, 12. Kecskemét 0

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik