Kézi: a férfi juniorválogatott hullámzó teljesítménye NB I-es csapatok ellen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.27. 17:02
Címkék
Három élvonalbeli együttessel találkozott felkészülési mérkőzésen a férfi junior kézilabda-válogatott az elmúlt napokban. Imre Vilmos csapata az Orosházát legyőzte, a Ceglédtől és az FTC-től kikapott. A szakvezető elmondta, látható javulás, ugyanakkor még nem elég kiegyensúlyozott a fiatalok teljesítménye.

B. V. – utanpotlassport.huÚjabb élvonalbeli hetet tartottak Balatonbogláron: a férfi junior kézilabda-válogatott ismét NB I-es riválisokkal mérkőzött meg a nyárra, azaz a szlovéniai U20-as Európa-bajnokságra való felkészülés részeként.B. V. – utanpotlassport.huÚjabb élvonalbeli hetet tartottak Balatonbogláron: a férfi junior kézilabda-válogatott ismét NB I-es riválisokkal mérkőzött meg a nyárra, azaz a szlovéniai U20-as Európa-bajnokságra való felkészülés részeként.

Magabiztosan győzött az Orosháza ellen a juniorválogatott Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Magabiztosan győzött az Orosháza ellen a juniorválogatott Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Magabiztosan győzött az Orosháza ellen a juniorválogatott  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Elsőként az férfi első osztályban sereghajtó Orosháza érkezett a Balaton-partra. Imre Vilmos együttese remekül játszott, és végig vezetve, magabiztos, 25–20-as győzelmet aratott. A válogatott két legjobb játékosa az egyaránt hatgólos Schäffer Zsolt és Rozner Kevin volt.

A tizedik helyezett Cegléd ellen már nem a fiatalok nyertek. A fordulatos mérkőzésen ötgólos hátrányt is ledolgozott a válogatott, ráadásul az 57. percben még vezetett is. A végjáték azonban a vendégeknek sikerült jobban, akik 32–30-ra győztek. A mérkőzésen kiemelhető a debütáló Albek József: az Ausztriában szereplő játékos négy gólt szerzett az első mérkőzésén a csapatban.

Az utolsó, pénteki meccsen a tizenkettedik helyen álló FTC vendégeskedett a Nemzeti Kézilabda Akadémia központjában. A zöld-fehérek a szünetben öttel vezettek, de a juniorok a csütörtöki találkozóhoz hasonlóan megfordították a mérkőzést. A hajrá azonban ismét nem sikerült, a végén a Ferencváros örülhetett a 34–31-es győzelemnek.

Imre Vilmos az utolsó összecsapás után nyilatkozott a NEKA televíziójának. Elmondta: látható javulás, de a kiegyensúlyozottság, a következetesség még hiányzik a játékosokból:
„Köszönettel tartozunk az élvonalbeli ellenfeleinknek, hogy rendre komolyan veszik ezeket a felkészülési mérkőzéseket, nagyon sokat segítenek ezek a találkozók a nyári Európa-bajnokságra való felkészülésben. Abszolút jellemző a csapatra a hullámzó teljesítmény, ez abból adódik, hogy részint még csak első évesjuniorok, részint pedig év eleje van. Tudunk nagyon magas szinten és sok hibával is kézilabdázni, azon leszünk, hogy nyárra az előbbiből legyen több.”

A szakvezető kiemelte, hogy elsősorban védekezésben vár javulást a juniorválogatottól:
„Látszik, hogy nagyon sokat kell még együtt gyakorolni. A támadójátékunk működött, a védekezést kell összeraknunk a következő fél évben. Fontos az agresszivitás, az, hogy a tudatos visszarendeződés rutinná váljon. Emellett az érettségi is nehezíti a dolgunkat, de bízom benne, hogy a közvetlen Európa-bajnoki felkészülésben már mindenki harcra kész lesz.”

A FÉRFI JUNIORVÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Férfi juniorválogatott–Orosházi FKSE 25–20 (14–10)
A válogatott legjobb góllövői:
Schäffer, Rozner 6-6, Spekhardt 3
Férfi juniorválogatott–Ceglédi KKSE 30–32 (14–19)
A válogatott legjobb góllövői: Rozner 5, Albek, Spekhradt 4-4, Schäffer, Szita Z. 3-3
Férfi juniorválogatott–FTC 31–34 (13–18)
A válogatott legjobb góllövői:
Schäffer 9, Rozner 8, Albek, Kerkovits, Rosta 3-3

Egyéb korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik