HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.11.21 15:57 Frissítve: 2017.11.21 16:02

Kézi: a 19 éves, francia Edouard Kempf villámkarrierje

Fergeteges Bajnokok Ligája-bemutatkozást produkált a Paris Saint-Germain 19 éves kézilabdázója, Edouard Kempf. A francia jobbszélső a Kielce ellen egy góllal debütált, a Telekom Veszprémnek pedig két mérkőzésen tizenkét gólt dobott a BL-ben.

B. V. − utanpotlassport.huAlighanem soha nem felejti el az elmúlt heteket a Paris Saint-Germain kézilabdázója, Edouard Kempf. A 19 éves francia balszélső kétszer is olyan teljesítményt tett le az asztalra a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában, mintha már évek óta az európai elitsorozatban kézilabdázna. Ez azonban távolról sem igaz, hiszen november 5-én debütált a BL-ben a sorozatot a 2015/16-os idényben megnyerő Kielce ellen.

Úgy kerülhetett egyáltalán szóba a párizsi csapatban, hogy világklasszis poszttársa, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, 217-szeres francia válogatott Luc Abalo megsérült, így a stáb gyorsan keresett valakit, aki a szintén válogatott Benoit Kounkoud (20) mellett megállhatja a helyét a legmagasabb szinten.

Edouard Kempf két mérkőzésen tizenkét gólt lőtt a Veszprémnek Forrás: PSG/Twitter

Edouard Kempf két mérkőzésen tizenkét gólt lőtt a Veszprémnek  •  Forrás: PSG/Twitter

A két, Veszprém elleni összecsapás (november 12., vasárnap és november 18., szombat) után egészen nyugodtan kijelenthetjük, sikerült. Kempf mindkét mérkőzésen a második félidőben szállt be a meccsbe, és a két találkozón adódó tizenhárom lehetőségéből mindössze egyszer hibázott, tizenkétszer betalált. Persze több esélyt is adtak neki a bakonyiak, mint a többi játékosnak, amiért viszont nem lehet hibáztatni őket, hiszen a PSG világklasszisok sorát vonultatta fel a további posztokon (is): a másik szélen Európa egyik leggólerősebb játékosa, Uwe Gensheimer, átlövőben Sander Sagosen, Mikkel Hansen és Nedim Remili, irányítóban pedig természetesen Nikola Karabatic játszott. De amint a statisztikák mutatják, nemcsak a Karabaticék, hanem Kempf is kiválóan kihasználja a lehetőségeit.

Az ifjú az első, párizsi mérkőzés után a francia sportnapilapnak, a L’Équipe-nek nyilatkozott:
„Álmodni sem tudtam volna jobb mérkőzésről. Nagyon kritikus szakaszban, 26–24-es álláskor szálltam be, s az első lövésemet el is rontottam. A következő hat viszont szerencsére célt talált. Nem számítottam a lehetőségre, de szerencsére tudtam élni vele. Nagyszerű élményben volt részünk, csodálatos környezetben.”

Ahogyan Kempf mondta, néhány hónappal korábban ő sem számított rá, hogy egyhamar esélyt kaphat a francia csapatban a BL-ben. Ez nem csoda, hiszen alighanem a világ leggazdagabb klubjáról van szó, amely tele van világklasszisokkal. A jelek szerint azonban Párizsban a tapasztalt játékosok mellett a fiatalokra is számítanak.

Természetesen a Veszprémben is akadnak fiatal játékosok, például Győri Mátyás (20) és Ligetvári Patrik (21), akik a hazai bajnokságban rendszeresen szóhoz jutnak, a BL-ben azonban még nem kaptak lehetőséget. De ki tudja, lehet, hogy ők is még a 2017/18-as évadban bemutatkozhatnak.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.23 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A norvégok elleni döntetlent követően a házigazda horvátoktól vereséget szenvedett U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnokság elitkörében. Ezzel eldőlt, hogy Németh Antal együttese nem végezhet a csoport első helyén, és lemarad az örményországi kontinensviadalról.

2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.