utanpotlassport.hu 2017.11.21 15:57 Frissítve: 2017.11.21 16:02

Kézi: a 19 éves, francia Edouard Kempf villámkarrierje

Fergeteges Bajnokok Ligája-bemutatkozást produkált a Paris Saint-Germain 19 éves kézilabdázója, Edouard Kempf. A francia jobbszélső a Kielce ellen egy góllal debütált, a Telekom Veszprémnek pedig két mérkőzésen tizenkét gólt dobott a BL-ben.

B. V. − utanpotlassport.huAlighanem soha nem felejti el az elmúlt heteket a Paris Saint-Germain kézilabdázója, Edouard Kempf. A 19 éves francia balszélső kétszer is olyan teljesítményt tett le az asztalra a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában, mintha már évek óta az európai elitsorozatban kézilabdázna. Ez azonban távolról sem igaz, hiszen november 5-én debütált a BL-ben a sorozatot a 2015/16-os idényben megnyerő Kielce ellen.

Úgy kerülhetett egyáltalán szóba a párizsi csapatban, hogy világklasszis poszttársa, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, 217-szeres francia válogatott Luc Abalo megsérült, így a stáb gyorsan keresett valakit, aki a szintén válogatott Benoit Kounkoud (20) mellett megállhatja a helyét a legmagasabb szinten.

Edouard Kempf két mérkőzésen tizenkét gólt lőtt a Veszprémnek Forrás: PSG/Twitter

Edouard Kempf két mérkőzésen tizenkét gólt lőtt a Veszprémnek  •  Forrás: PSG/Twitter

A két, Veszprém elleni összecsapás (november 12., vasárnap és november 18., szombat) után egészen nyugodtan kijelenthetjük, sikerült. Kempf mindkét mérkőzésen a második félidőben szállt be a meccsbe, és a két találkozón adódó tizenhárom lehetőségéből mindössze egyszer hibázott, tizenkétszer betalált. Persze több esélyt is adtak neki a bakonyiak, mint a többi játékosnak, amiért viszont nem lehet hibáztatni őket, hiszen a PSG világklasszisok sorát vonultatta fel a további posztokon (is): a másik szélen Európa egyik leggólerősebb játékosa, Uwe Gensheimer, átlövőben Sander Sagosen, Mikkel Hansen és Nedim Remili, irányítóban pedig természetesen Nikola Karabatic játszott. De amint a statisztikák mutatják, nemcsak a Karabaticék, hanem Kempf is kiválóan kihasználja a lehetőségeit.

Az ifjú az első, párizsi mérkőzés után a francia sportnapilapnak, a L’Équipe-nek nyilatkozott:
„Álmodni sem tudtam volna jobb mérkőzésről. Nagyon kritikus szakaszban, 26–24-es álláskor szálltam be, s az első lövésemet el is rontottam. A következő hat viszont szerencsére célt talált. Nem számítottam a lehetőségre, de szerencsére tudtam élni vele. Nagyszerű élményben volt részünk, csodálatos környezetben.”

Ahogyan Kempf mondta, néhány hónappal korábban ő sem számított rá, hogy egyhamar esélyt kaphat a francia csapatban a BL-ben. Ez nem csoda, hiszen alighanem a világ leggazdagabb klubjáról van szó, amely tele van világklasszisokkal. A jelek szerint azonban Párizsban a tapasztalt játékosok mellett a fiatalokra is számítanak.

Természetesen a Veszprémben is akadnak fiatal játékosok, például Győri Mátyás (20) és Ligetvári Patrik (21), akik a hazai bajnokságban rendszeresen szóhoz jutnak, a BL-ben azonban még nem kaptak lehetőséget. De ki tudja, lehet, hogy ők is még a 2017/18-as évadban bemutatkozhatnak.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.