utanpotlassport.hu 2018.01.27 09:04 Frissítve: 2018.01.27 09:08

Kézi: a 18 éves Fodor Csenge a győri sztárcsapatban eltöltött fél évéről

„Amitől a legjobban tartottam, nem következett be, hiszen a válogatottban is egytől egyig az összes lány gratulált, és velem együtt örült ennek a hatalmas lehetőségnek” − mondja a tizennyolc éves Fodor Csenge a fél éve történtekről. Akkor ugyanis szinte felszisszent a sportág a meglepetéstől: a leányt leigazolta a győri kézilabda-sztárcsapat.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Fodor Csenge, a Győri Audi ETO KC 18 esztendős balszélsője nagyon jól érzi magát a világ egyik, ha nem a legjobb női kézilabda alakulatában. A vele készült interjúban értékeli a klubban eltöltött fél évét, az orosz junior-válogatott doppingbotrányát, de természetesen a tervei is szóba kerülnek.

− Hogyan értékeli a Győrben eltöltött fél évét?

− Alaposan megváltozott az életem azzal, hogy oda igazoltam. Több mint megtisztelő volt bekerülni a csapatba. Hatalmas iramot diktálunk, bele kell szokni az ilyen mértékű terhelésbe. Eleinte nagyon fárasztó volt, viszont ha megszokja az ember, akkor csakis a pozitív oldalát látja. A koromhoz képest meglehetősen sok játéklehetőséghez jutok. Majdnem minden bajnokin pályára léphetek, gyakran nem is kis időre. Amellett a Bajnokok Ligájában is segíthettem már a társaimat, ami plusz motivációt ad.

− Hogy fogadta a közvetlen környezete az átigazolását?

− Mondhatom, megdöbbenéssel. Persze, titkon bíztunk benne, hogy egyszer eljön ez a pillanat, de senki nem gondolta, hogy most. Amióta az eszemet tudom, maximálisan támogatnak otthon abban, hogy profi kézilabdázó legyek. Szerencsére, amitől a legjobban tartottam az nem következett be, hiszen a válogatottban is egytől egyig az összes lány gratulált és velem együtt örült ennek a hatalmas lehetőségnek.

Fodor Csenge jól érzi magát Győrben

Fodor Csenge jól érzi magát Győrben

− Ha már a válogatottnál tartunk, az orosz junior lányok doppingbotránya miatt talán mégis „felállhatnak” a képzeletbeli Európa-bajnoki dobogó harmadik fokára…

− Vegyes érzések vannak bennem. Meg sem fordult a fejemben, hogy tiltott szereket használtak, habár visszagondolva hatalmasak lányok voltak. A nemzetközi szövetség még nem döntötte el, mi legyen az érmük sorsa. Nyilvánvaló, hogy mi örülnénk neki, de ez mégsem ugyanolyan, mintha nyertük volna. Ebből a szempontból nem mérvadó, hogy a csoportmérkőzések során legyőztük az oroszokat huszonhét-huszonnégyre. Emlékszem, mennyire örültünk neki...

− Gondolom, azért plusz motivációt jelentene.

− Természetesen, de ettől függetlenül – azt gondolom, az egész válogatott nevében mondhatom – a bronzéremnél amúgy is jobban szeretnénk teljesíteni idén. Nem titkolt szándékunk, hogy az aranyéremért küzdjünk. Mindegyikünk keményen dolgozik, és a tehetség is kétségtelenül megvan a csapatban. Személy szerint egyfolytában aszerint cselekszem, hogy bizonyítsam, jó és megérdemelt helyen vagyok. Csak remélni tudom, hogy ennél is több játéklehetőséget kapok az ETO-ban, annak érdekében, hogy gyorsabb ütemben fejlődhessek, és minél többet tudjak segíteni a nemzeti válogatottnak is.

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".