Kézi: a 17 éves balátlövő, Kácsor Gréta már a Vác felnőttcsapatában játszik

Vágólapra másolva!
2017.06.17. 10:32
Címkék
Három éve csenevész, szerény kislányként érkezett az Ipress Center–Vác juniorcsapatába, ma már a felnőttek közt bontogathatja szárnyait. Bemutatjuk a tizenhét éves Kácsor Grétát.

Várkonyi Zsolt Kácsor Gréta tizenegy évvel ezelőtt vágott a kézilabdázásba. Komolyabb tervei akkor még nem voltak, hobbinak fogta fel. Hetedikes volt, amikor rájött, hogy akár komolyabban is űzheti. Segítette a ráébredést, hogy az edzői rendszeresen dicsérték.Várkonyi Zsolt Kácsor Gréta tizenegy évvel ezelőtt vágott a kézilabdázásba. Komolyabb tervei akkor még nem voltak, hobbinak fogta fel. Hetedikes volt, amikor rájött, hogy akár komolyabban is űzheti. Segítette a ráébredést, hogy az edzői rendszeresen dicsérték.

Három évvel ezelőtt szerződött az Ipress Center–Vác juniorcsapatába.

Ő Gréta
Ő Gréta

Ő Gréta

„Amikor tizennégy évesen az együtteshez érkezett, csenevész lány volt, fantasztikus adottságokkal – emlékszik vissza Grétára a váci juniorok edzője, Ottó Katalin. Aranyos kislánynak ismerte meg, csiszolatlan gyémántnak, akivel sokat kellett dolgozni. Mint megtudtuk, Gréta nem csupán kézilabdában, de fociban és strandröplabdában is tehetséges, a játék a lételeme. – Az egyetlen hibája a túlzott szerénység volt. Nem biztos, hogy tudta, milyen adottságok és képességek birtokában van. Kezdetben túlságosan is arra figyelt, hogy a csapattársait kiszolgálja. Nem akarta, hogy önzőnek gondolják.”

Rá kellett vezetnie Grétát, hogy többet vállaljon a pályán, és bátrabban játsszon. Az edző szerint meg is lett az eredménye, a technikája, a lövőrepertoárja, a cselezőkészsége rengeteget fejlődött, amellett a csapattaktikát is sikerült elsajátítania.

A kemény munka kifizetődött, a 17 éves balátlövő március óta már a váciak felnőttcsapatát erősíti, amit óriási megtiszteltetésnek tart. „Sok mindenben van még hová fejlődnöm. Például támadásban. Meg kéne tanulnom alulról lőni. A védekezésben minél keményebbnek kell lennem” – sorolja. Ottó Katalin szerint sem ért még véget a munka. Úgy látja, a játékosának erősödnie kell ahhoz, hogy a felnőttcsapatban is alapemberré váljon: „Nem sérülékeny, jó az izomzata, terhelhető, amire rá lehet, sőt rá is kell dolgozni. A felnőttek elfogadják, biztatják. Ösztönzőleg hathat rá, hogy fiatal csapat állt össze Vácon, így nem világszinten ismert játékosokkal kell versenybe szállnia.”

Zárásként a terveiről faggattuk Grétát, aki nyáron az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, majd az U19-es Európa-bajnokságon lép pályára. Eltökélt célja, hogy a következő szezonban minél többször pályán legyen az Ipress Center–Vác együttesében.

Ehhez nem is lehetne jobb ajánlólevél, mint a sikeres szereplés a nyári erőpróbákon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik