Kajak-kenu: öt magyar fiatal kilenc aranyat nyert Cipruson

Vágólapra másolva!
2017.11.02. 15:33
Címkék
A ciprusi szövetség hagyományos nemzetközi versenyén vett részt öt fiatal kajak-kenusunk. A hat ország részvételével megtartott viadalon 17 érmet, köztük kilenc aranyat nyertek a magyarok. Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint ez amolyan jutalomút volt a nyáron kiemelkedően teljesítő utánpótláskorú versenyzők számára. A kenus Slihoczki Ádámnak élmény volt az utazás, de a párjával Szőke Attilával kenu egyesben vívott párviadal is.

Gy. Szabó CsillaÖt ifjúsági versenyző, Bakó Olga, Biben Karina, Gazsó Dorka, Slihoczki Ádám és Szőke Attila képviselte a színeinket Cipruson, a helyi szövetség hagyományos nemzetközi viadalán. A magyar küldöttség nem volt túl népes, az általuk megnyert érmek száma annál inkább. Tizenhét érmet, közte kilenc aranyat nyertek az izraeli, a görög, a ciprusi, a szlovák és a lengyel kajakosok által alkotta mezőnyben.Gy. Szabó CsillaÖt ifjúsági versenyző, Bakó Olga, Biben Karina, Gazsó Dorka, Slihoczki Ádám és Szőke Attila képviselte a színeinket Cipruson, a helyi szövetség hagyományos nemzetközi viadalán. A magyar küldöttség nem volt túl népes, az általuk megnyert érmek száma annál inkább. Tizenhét érmet, közte kilenc aranyat nyertek az izraeli, a görög, a ciprusi, a szlovák és a lengyel kajakosok által alkotta mezőnyben.

A csapat vezetője, Hüttner Csaba szövetségi kapitány volt, aki a helyszínről értékelte a magyar versenyzők teljesítményét honlapunknak:
− Amolyan jutalomútként kapták a fiatalok ezt a lehetőséget, idei remek szereplésükért cserébe. A ciprusi szövetséggel nagyon jó kapcsolatot ápolunk, évek óta részt veszünk ezen a versenyen, még ha amolyan levezető is. Minden számot megnyertünk, női kajak egyesben például a dobogó mindhárom fokára magyar állhatott fel. Idén a szokásosnál kevesebb ország képviseltette magát, mi is úgy gondoltuk, hogy a nyár folyamán legjobban teljesítő fiataloknak lesz levezetés. Feltöltődve vághatnak a téli felkészülésnek.Hogy megérdemelték, senki sem vitathatja.

Tizenhét érmet nyert az öt magyar fiatal Cipruson Forrás: kajakkenusport.hu
Tizenhét érmet nyert az öt magyar fiatal Cipruson Forrás: kajakkenusport.hu

Tizenhét érmet nyert az öt magyar fiatal Cipruson  •  Forrás: kajakkenusport.hu

Az idén ifjúsági világ- és Európa-bajnokságot nyert Slihoczki Ádám a párostársával, Szőke Attilával remekül érezte magát Cipruson. Hétfőn kezdi az igazi téli alapozást, amelynek így tényleg nagyobb kedvvel vághat:

− Életemben először repültem, és tengerparton sem nyaraltam még − osztotta meg velünk ciprusi élményeit a dunaújvárosi kenus. – Most megvolt mind a kettő, ami tényleg feldobott az év végén. Ötszázon és kétszázon nyertünk Attilával, aztán az egyesekben már egymás ellen harcoltunk. A hosszabbik távot én nyertem, a rövidebben ő. De nagyon szoros volt, amikor beértünk, csak néztünk egymásra: vajon ki nyert? Nagyon tudjuk egymást motiválni, így volt ez most is. Az év végével kilépünk az ifjúsági kategóriából, és U23-ban versenyzünk. Egyesben mindenképpen szeretnék előbbre lépni, továbbá ezer méteren döntőzni, Attilával pedig mindenképpen a legjobb magyar párost alkotni az új korosztályban.

Slihoczki Ádám egyébként szeret társa ellen versenyezni, nevetve jegyzi meg: „Úgyis én vagyok a gyorsabb.” Na persze nem mindig. Ahogy a ciprusi kaland is bizonyítja, van, hogy Attilának jön ki jobban a lépés. De ettől is olyan jók– ketten, együtt is.

További korosztályos hírekKAJAK-KENUBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik