KSI SE: a Bajnokok Gáláján ünnepelték az év legjobbjait

Vágólapra másolva!
2018.01.20. 09:27
Címkék
A KSI SE utánpótláskorú versenyzői tavaly 32 érmet nyertek a korosztályos világversenyeken. Az 55 éves sportiskola a legjobbjait köszöntötte a Bajnokok Gáláján. Az év legeredményesebb fiatal versenyzői a kajak-kenu szakosztályból kerültek ki: a leányok között a Biben Karina, Bakó Olga párosra, a fiúk mezőnyében pedig Varga Ádámra esett a választás.

Munkatársunktól– utanpotlassport.huBajnokok Gáláján köszöntötte a tavaly legeredményesebben szerepelt versenyzőit a Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület, vagyis a KSI SE, amely idén ünnepli az anyaintézmény fennállásának 55. évfordulóját. A fővárosi klub nem is kezdhette volna szebben a jubileumi esztendőt, mint a kiugróan sikeres 2017-es év legjobbjainak jutalmazásával. Az utánpótlás-nevelés legfontosabb fővárosi bázisának a versenyzői tavaly összesen 44 érmet nyertek a nemzetközi színtéren, s ebből 32 született fiatalok jóvoltából.Munkatársunktól– utanpotlassport.huBajnokok Gáláján köszöntötte a tavaly legeredményesebben szerepelt versenyzőit a Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület, vagyis a KSI SE, amely idén ünnepli az anyaintézmény fennállásának 55. évfordulóját. A fővárosi klub nem is kezdhette volna szebben a jubileumi esztendőt, mint a kiugróan sikeres 2017-es év legjobbjainak jutalmazásával. Az utánpótlás-nevelés legfontosabb fővárosi bázisának a versenyzői tavaly összesen 44 érmet nyertek a nemzetközi színtéren, s ebből 32 született fiatalok jóvoltából.

A KSI legjobb utánpótláskorú sportolói Bíben Karina, Bakó Olga és Varga Ádám kajakosok lettek (balról jobbra)
A KSI legjobb utánpótláskorú sportolói Bíben Karina, Bakó Olga és Varga Ádám kajakosok lettek (balról jobbra)

A KSI legjobb utánpótláskorú sportolói 2017-ben: Biben Karina, Bakó Olga és Varga Ádám kajakosok (balról jobbra)

Az ünnepi estén dr. Szeneczey Balázs, a főváros főpolgármester-helyettese köszöntötte a gála résztvevőit. Azt hangsúlyozta, hogy a jelenlévő versenyzők nap mint nap a nehezebb utat választják, a komfortzónájukból kilépve, nagy áldozatokat hozva dolgoznak nagyszerű eredményeikért, s amikor veszítenek, azt is emelt fejjel teszik, hiszen erre is nevel a sport, nem csak a győzelemre.

A házigazda nevében Oláh Tamás, a KSI SE szakmai alelnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd beszélt az anyaintézmény 55. éves évfordulójának megünnepléséről, s arról, hogy a kiemelkedően eredményes 2017-es esztendő értékelése méltó bevezetése a jubileumi esztendőnek.

A KSI hagyományaihoz híven a díjazott sportolók többsége utánpótláskorú volt. S a bajnokok többen voltak, mint az érmesek és a helyezettek. A legnagyobb létszámmal a kajak-kenusok képviseltették magukat, akik a tavalyi korosztályos világversenyeken szinte zsákszámra nyerték az érmeket. Nem is lehetett azon csodálkozni, hogy a legeredményesebb női utánpótlásversenyző a Biben Karina, Bakó Olga kajak kettős, míg a legeredményesebb férfi utánpótlás-sportoló a szintén kajakos Varga Ádám lett. Előbbiek a síkvízi ifjúsági Európa- és világbajnokságon, valamint a maratoni vb-n állhattak a dobogó legmagasabb fokára, utóbbi pedig az ifjúsági és a maratoni vb-n nyert aranyérmet. Nem lehetett könnyű eldönteni, ki kapja a bajnokok bajnokának járó díjat, hiszen a cselgáncsozó Varga Brigitta, a sportlövő Egri Viktória, a strandkézilabdázó Pintér Klaudia vagy a kajakos Gazsó Dóra Alida, Racskó Fruzsina, Szabó Ágnes, Vékássy Levente és Redl András is világbajnok lett a korosztályában. Nem beszélve az Európa-bajnokságok győzteseiről és a többi érmesről.

„Miután szinte ugyanolyan eredményeim voltak mint tavaly, s akkor is én nyertem ezt a díjat, titokban számítottam rá, és nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy így is elismerik a munkánkat – nyilatkozta honlapunknak Varga Ádám, aki a kajak-kenu szövetség korosztályos év versenyzőjének választásán is a legjobbnak bizonyult. – Szerintem ezúttal is ki tudtam magamból hozni a maximumot, amivel nagyon elégedett vagyok. Az idei évem már sokkal nehezebb lesz, hiszen tizennyolc éves lettem, kilépek az ifjúsági kategóriából. Egyelőre nem is tudom mire számítsak a huszonhárom éven aluliak között, nem versenyeztem még velük, de amit tudok, megteszem, hogy itt is helytálljak.”

A leányok között legjobbnak bizonyult Biben, Bakó kettes is páratlan éremkollekciót gyűjtött az elmúlt esztendőben. Úgy vélik, hogy az eddigi karrierjük legsikeresebb évét hagyták maguk mögött. S bár amikor évekkel ezelőtt először ültek egy hajóba, még nem találták a közös hangot, mára az övék lett az egyik legösszeszokottabb kettős a fiatal kajakosok mezőnyében.

„Mindenképpen a párosra fogjuk a legnagyobb súlyt fektetni, de én például egyesben és négyesben is szeretném magam kipróbálni. Az év elején nem gondoltam volna, hogy ilyen sikeresek leszünk, most nagyon boldogok vagyunk Olgával, és nagy megtiszteltetésnek tartjuk a díjat”− mondta Biben Karina az elismerés átvételét követően.

„A riói olimpia évében, amikor a klub történetének legtöbb versenyzője vett részt az ötkarikás játékokon, azt hittük, nem lehet felülmúlni azt a sikert – összegezte az eredményeket PreiszlerGábor, a KSI SE alelnöke. – És tavaly ez mégis megtörtént. Nagyon büszkék vagyunk a versenyzőinkre, s az ötvenötödik évfordulóra nagyszerű dolog lenne ötvenöt érmet gyűjteni. Persze ne felejtsük el, ez a negyvennégy medália is csodálatos teljesítmény. Az eredményeken túl azonban nekünk az is nagyon fontos, hogy örülni lássuk a fiatal versenyzőket. Mert bár sportolókat nevelünk, a munkánk igazi értékmérője az lesz, milyen emberekké válnak felnőttkorukra."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik