Jégkorong: legyőzte a Fehérvár a Jesenicét az U20-as osztrák ligában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.10. 18:37
Címkék
Szinte végig vezetve, meggyőző sikert aratott a Fehérvár AV 19 csapata az osztrák bázisú U20-as jégkorongbajnokságban. A Volán a második helyen álló Jesenice csapatát fogadta, s 4–2-es sikerével visszavágott a szlovéneknek a január végén, idegenben elszenvedett vereségért.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huKiütéses siker után, remek formában várta a felsőházban éllovas Fehérvár AV 19 együttese a szlovén Hidria Jesenice elleni mérkőzést az osztrák U20-as bajnokságban. A jó játékra ezúttal is szükség volt, hiszen a Master Round, vagyis a felsőház második helyezettje érkezett Székesfehérvárra, az az együttes, amely ellen legutóbbi vereségét elszenvedte a magyar csapat.Bruckner Vince – utanpotlassport.huKiütéses siker után, remek formában várta a felsőházban éllovas Fehérvár AV 19 együttese a szlovén Hidria Jesenice elleni mérkőzést az osztrák U20-as bajnokságban. A jó játékra ezúttal is szükség volt, hiszen a Master Round, vagyis a felsőház második helyezettje érkezett Székesfehérvárra, az az együttes, amely ellen legutóbbi vereségét elszenvedte a magyar csapat.

A Fehérvár visszavágott a Jesenice együttesének az osztrák U20-as bajnokságban
A Fehérvár visszavágott a Jesenice együttesének az osztrák U20-as bajnokságban

A Fehérvár visszavágott a Jesenice együttesének az osztrák U20-as bajnokságban

A Volánt tehát fűtötte a visszavágás vágya, s ennek megfelelően is kezdett. Vas Márk az első támadásból a kapuba talált, távoli lövéséből már a 26. másodpercben előnyhöz jutottak a fehérváriak (1–0). S nemcsak vezettek, hanem fölényben is játszottak a kékek, erőfeszítéseik pedig a 12. percben újabb góllá értek: Császár Hunoremberelőnyben ütötte be közelről pakkot (2–0).

A második harmadban is többet támadott a hazai gárda, de a lendület az etap közepén megtört, amikor Dézsi Bencét és Vértes Nátánt egyszerre állították ki, így két percig kettős emberelőnyben játszhattak a szlovének. Pontosabban csak egyig, miután a fór felénél Jezovsek hatalmas gólt ütött a kapu bal felső sarkába (2–1).

Ezzel a találattal visszajött a mérkőzésbe a Jesenice, de nem késlekedett sokat a válasz sem. A hazai emberelőny lejárta után ismét Császár villant: miután körbekorcsolyázta a kapust, közelről talált be, így újra megnyugtató helyzetbe került a Volán (3–1).

Győztek a „kicsik” is
Az U20-as csapattal egyidőben a fehérváriak U18-as együttese is fontos, felsőházi mérkőzést játszott az EBJL-ben. A Volán 3–0-ra, majd 4–1-re is elhúzott a Klagenfurt ellen. Az osztrákok a végén ugyan még kapaszkodtak, de csak megközelíteni tudták a székesfehérváriakat, akik 4–3-ra győztek. A székesfehérváriak így továbbra is a harmadik helyen állnak a Master Roundban, vagyis a már rájátszásba jutott csapatok között.

A harmadik harmad elején mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de csak kapuvasig jutottak a felek. A 49. percben emberelőnyük végén újra feljöttek egy gólra a vendégek, a szépítő találatot Sersen szerezte (3–2). Ezt követően továbbra is nyomtak a szlovének, azonban a fehérvári kapuban Szeles Martin rendre a helyén volt, többször is hatalmas bravúrral akadályozta meg az egyenlítést.

Másfél perccel a találkozó vége előtt időt kért a Jesenice trénere, Dejan Varl. Ám az ellenfélen a rövid taktikai értekezlet és a kapus lehozása sem segített, sőt! Madácsi Benedek a 60. percben meglógott, és bevitte a mindent eldöntő találatot az üres kapuba (4–2).

Az összecsapás után a természetesen továbbra is élen álló Fehérvár vezetőedzője, Kiss Dávid elégedetten értékelt az Utanpotlassport.hu-nak.

„Nem volt egyszerű, de roppant fontos győzelmet arattunk, hiszen nem akartuk magunkra húzni a tabellán a szlovéneket, szeretnénk az élen zárni a középszakaszt. Ezúttal csak három sorral játszottuk végig a meccset, ezt a relatív hátrányt fegyelmezettséggel ellensúlyoztuk. Amikor kellett, eldugtuk a korongot, amikor kellett csak kitettük a harmadból, amikor pedig arra volt szükség, gólt szereztünk.”

A mérkőzés egyik legjobbja a csaknem 93 százalékos védési hatékonyságot produkáló Szeles Martin volt. A hazai csapat kapusa a visszavágás fontosságáról beszélt.

„Azt gondolom, az előző meccsünkön kicsit szerencsések voltak a jeseniceiek. Örülök, hogy bizonyítottuk, a szlovéniai botlás csak tévedés volt, és többet nem fordul elő.”

U20-AS OSZTRÁK BAJNOKSÁG, EBYSL
Fehérvár AV 19–Hidria Jesenice 4–2 (2–0, 1–1, 1–1)
Székesfehérvár, 85 néző
Gólszerzők:
Császár 2 (12., 36.), Vas (1.), Madácsi (60.), illetve Jezovsek (32.), Sersen (49.)

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik