Jégkorong, leány U18-as vb: bravúros hajrával győzelem a házigazda ellen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.11. 23:06
Címkék
Parádés fordítást mutatott be a leány U18-as jégkorong-válogatott az olaszok elleni az asiagói divízió I/A csoportos világbajnokságon. A magyar csapat a házigazdák ellen 0–2-ről fordított 3–2-re, s kedvező pozícióba került a bennmaradásért folyó küzdelemben.

B. V. – utanpotlassport.hu Súlyos vereség és szünnap után érkezett a leány U18-as jégkorong-válogatott az olaszországi divízió I/A csoportos világbajnokságon. A magyar csapat ráadásul a házigazda együttessel találkozott, a mérkőzés a bennmaradás szempontjából kulcsfontosságúnak látszott.B. V. – utanpotlassport.hu Súlyos vereség és szünnap után érkezett a leány U18-as jégkorong-válogatott az olaszországi divízió I/A csoportos világbajnokságon. A magyar csapat ráadásul a házigazda együttessel találkozott, a mérkőzés a bennmaradás szempontjából kulcsfontosságúnak látszott.

A magyar csapat 0-2-ről győzött az olaszok ellen Asiagóban Fotó: David Spiller Wassagruba
A magyar csapat 0-2-ről győzött az olaszok ellen Asiagóban Fotó: David Spiller Wassagruba

A magyar csapat 0-2-ről győzött az olaszok ellen Asiagóban  •  Fotó: David Spiller Wassagruba

Az első harmadban sokáig egyenlő erők küzdelme zajlott, nem az ordító gólhelyzetek, hanem inkább a kiállítások domináltak. Úgy látszott, nem esik gól az első etapban, az utolsó fórból azonban betaláltak az olaszok, így náluk volt az előny a szünetben (0–1).

A második harmad elején hiába támadt kettős emberelőnyben is a válogatott, képtelen volt betalálni. Nem úgy az olaszok, akik Mattivi révén megduplázták az előnyüket. Ekkor úgy tűnt, újabb mérkőzés mehet el, amikor Szamosfalvi Petra életben tartotta a reményeket, egy perccel a szünet előtt a kapuba talált (1–2).

Szamosfalvi a harmadik harmadot úgy folytatta, ahogyan a másodikat abbahagyta, azaz újra a kapuba talált, s ezzel kiegyenlített. Ezután három emberhátrányt is kivédekeztek a mieink, ami akkora erőt adott a csapatnak, hogy végül a győztes találatot is bevitte. Kreisz Emma jött, s eldöntötte az összecsapást.

A sikernek köszönhetően a helyzet egy csapásra megváltozott: a magyar csapat kedvezőbb pozícióba került a házigazda legyőzésével. Pénteken az osztrákokkal, utána pedig az eddig nyeretlen norvégokkal találkozik.

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, ASIAGO (OLASZORSZÁG)
Magyarország–Olaszország 3–2 (0–1, 1–1, 2–0)
Gólszerzők:
Szamosfalvi 39., 41., Kreisz 54., illetve Mattivi 20., 37.
1. forduló
MAGYARORSZÁG–Szlovákia 2–6
Ausztria–Norvégia 3–1
Olaszország–Japán 0–2
2. forduló
Szlovákia–Ausztria 5–2
MAGYARORSZÁG–Japán 1–6
Olaszország–Norvégia 1–0
3. forduló
Japán–Ausztria 5–0
Szlovákia–Norvégia 2–0
MAGYARORSZÁG–Olaszország 3–2
4. forduló
péntek, 13.30: Norvégia–Japán
péntek, 17: MAGYAROSZÁG–Ausztria
péntek, 20.30: Szlovákia–Olaszország
5. forduló
vasárnap, 13.30: MAGYARORSZÁG–Norvégia
vasárnap, 17: Japán–Szlovákia
vasárnap, 20.30: Olaszország–Ausztria
A világbajnokság állása: 1. Japán 9 pont (13–1), 2. Szlovákia 9 (13–4), 3. Olaszország 3 (3–5), 4. Ausztria 3 (5–11), 5. Magyarország 3 (6–14), 6. Norvégia 0

Amit eddig a világbajnokságról írtunk:
Álmok a magasban (előzetes)
1. forduló: Magyarország–Szlovákia
2. forduló: Magyarország−Japán

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik