Jégkorong: az U14-es válogatott két kiütéses győzelme Ausztriában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.15. 16:10
Címkék
Kétszer is kiütötte felkészülési mérkőzésen az osztrákokat az U14-es jégkorong-válogatott. Az együttes előbb 5-0-ra, majd 8-0-ra győzött Ausztriában, s gőzerővel készül a májusi World Select-tornára.

B. V.− utanpotlassport.huA hétvégén nagyobb nyilvánosságot kapott korosztályos Négy Nemzet-tornák mellett az U14-es jégkorong-válogatott is jégre lépett felkészülési mérkőzéseken. A legfiatalabbak az U16-osokhoz hasonlóan Ausztriában szerepeltek.B. V.− utanpotlassport.huA hétvégén nagyobb nyilvánosságot kapott korosztályos Négy Nemzet-tornák mellett az U14-es jégkorong-válogatott is jégre lépett felkészülési mérkőzéseken. A legfiatalabbak az U16-osokhoz hasonlóan Ausztriában szerepeltek.

A 22 főből álló magyar csapat parádésan szerepelt. Mayer Péter tanítványai még a tornagyőztes U20-as, illetve U16-os válogatottnál is meggyőzőbb sikereket arattak, előbb 5-0-ra, majd 8-0-ra ütötték ki az osztrákok korosztályos csapatát.

A szakvezető egyébként az elmúlt időszakban körülbelül 150 játékost próbált ki, ami azt bizonyítja, van merítési lehetőség itthon még a legkisebbek mezőnyében is.

Tekintélyt parancsoló győzelmeket aratott az U14-es válogatott Forrás: MJSZ
Tekintélyt parancsoló győzelmeket aratott az U14-es válogatott Forrás: MJSZ

Tekintélyt parancsoló győzelmeket aratott az U14-es válogatott  •  Forrás: MJSZ

Mayer a szövetség honlapjának nyilatkozott a sikeres kirándulás után:
„A korosztályos legfontosabb eseménye, a World Select-torna, az egész éves programunkat annak rendeljük alá. Az osztrákok elleni két meccs az eredményesség szempontjából kétségkívül pozitív, a srácoknak azonban jobb lett volna, ha szorosabb mérkőzéseket játszunk. Mindkét meccsen sikerült az ellenfélre erőltetnünk a saját akaratunkat, nem voltunk rákényszerítve, hogy alkalmazkodjunk hozzájuk. Évről évre egyre több tehetséges játékos kerül előtérbe. Nem szeretnénk senkinek elengedni a kezét, megpróbálunk mindenkinek lehetőséget biztosítani a válogatottban, hogy kihasználjuk azt a nagy bázist, amellyel szerencsére bír a hazai jégkorongsport.”

Az emlegetett World Select-tornát május 7. és 12. között rendezik a spanyolországi San Sebastianban. Előtte, február közepén azonban az együttes még kétszer összecsap az osztrákokkal, valamint márciusban részt vesz MetodiCup elnevezésű tornán is.

AZ U14-ES JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Balázs Olivér (Vasas), Hegedűs Levente (ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia)
Védők: Deák Márton (ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia), Horváth Donát (MAC Budapest), Kovács Bercel (Pesterzsébeti Hockey Club), Rozsmann Krisztián (Vasas), Sántha Botond (UTE), Szalay Boldizsár (DVTK Jegesmedvék)
Csatárok: Alapi Márton (ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia), Antal Barnabás (Vasas), Aranyos Attila (Debreceni Hoki Klub), Bécs Tibor Péter (külföld), Dézsi Barnabés (ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia), Dobos Mihály Bendegúz (Pesterzsébeti Hockey Club), Ivády Milán (Gepárd), Kiss Ádám ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia), Kocsis Botond (DVTK Jegesmedvék), Őri Arvid (Egerszegi Titánok), Sántha Viktor (UTE), Simon Levente (UTE), Weidemann Márk (MAC Budapest)

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik