Hoki, U18-asok: a Volán a hosszabbításban nyerte a MAC elleni rangadót

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.24. 22:09
Címkék
Parázs, fordulatos mérkőzést játszott szerda este a Fehérvár és a MAC Budapest együttese az osztrák U18-as jégkorongbajnokságban. A két, már biztos playoff-résztvevő gárda csatájából a Volán jött ki jobban, hazai pályán a hosszabbításban szerezte meg a 4–3-as győzelmet.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huIgazi magyar rangadót rendeztek szerda este az osztrák U18-as bajnokságban. A két hazai utánpótlás-fellegvár, az egyaránt már a rájátszásba jutott Fehérvár és a MAC EBJL-összecsapására egyik csapat sem érkezett jó formában: a Volán a Klagenfurt és a Salzburg vendégeként is vereséget szenvedett, míg a fővárosiak Salzburgban és Znojmóban kaptak ki a hét végén.Bruckner Vince – utanpotlassport.huIgazi magyar rangadót rendeztek szerda este az osztrák U18-as bajnokságban. A két hazai utánpótlás-fellegvár, az egyaránt már a rájátszásba jutott Fehérvár és a MAC EBJL-összecsapására egyik csapat sem érkezett jó formában: a Volán a Klagenfurt és a Salzburg vendégeként is vereséget szenvedett, míg a fővárosiak Salzburgban és Znojmóban kaptak ki a hét végén.

Újra hatalmas küzdelmet hozott a Fehérvár-MAC rangadó, amelyből ezúttal az előbbi csapat jött ki győztese Fotó: Soós Attila/Jégkorongblog
Újra hatalmas küzdelmet hozott a Fehérvár-MAC rangadó, amelyből ezúttal az előbbi csapat jött ki győztese Fotó: Soós Attila/Jégkorongblog

Újra hatalmas küzdelmet hozott a Fehérvár-MAC rangadó, amelyből ezúttal előbbi jött ki győztesen  •  Fotó: Soós Attila/Jégkorongblog

A találkozót a vendég MAC kezdte jobban, már az 5. percben megszerezte a vezetést, Csicsák Erik bal oldali lövése Horváth Dominik lepkés kesztyűjéből perdült a kapuba. Nem sokkal ezután emberelőnyt harcolt ki a vezető csapat, amelyet ugyan nem sikerült kihasználni, de néhány másodperccel a fór lejárta után Szalmás Bence duplázta meg közeli lövésével az előnyt, így villámrajtot vett Kangyal Balázs együttese.

Ezt követően fokozatosan kezdték átvenni az irányítást a székesfehérváriak, emberelőnybe is kerültek, majd az első húsz perc hajrájában Kis Olivér távoli lövése becsúszott a kapuba Farkas Roland alatt, így a szünetre kedvezőbb pozícióba kerültek a hazaiak.

A Volán a második játékrész elején már sokkal kezdeményezőbb volt, mint a találkozó elején, s ez néhány perc alatt kifizetődött. Előbb Roczanov Zsolt ütötte be a kapusról kipattanó korongot, majd Kóger Balázs találata megfordította a mérkőzést, néhány másodperccel az újabb emberelőny letelte után, így a hajrára a hazaiak 3–2-es vezetéssel fordulhattak.

Az utolsó harmad első fele viszonylagos eseménytelenségben telt, az 52. percben viszont a kettős emberelőnyükkel hatalmas lehetőséghez jutottak a vendégek. Nem is véletlen, hogy időt is kértek, hiszen kulcsfontosságú szituáció következett, de a csaknem kétperces dupla fór így is kihasználatlan maradt. Egy perccel a vége előtt azonban érkezett Ritter Zalán, s a hosszabbításba lőtte a csapatát.

Az ötperces ráadás – három a három ellen – nem ment végig. Másfél percnyi játék után Horváth Milán, Vértes Nátán és Dézsi Bence remek összjátékából utóbbi ütötte be a mérkőzést eldöntő találatot, 4–3–ra a Fehérvár győzött.

A hazai siker ellenére továbbra is a MAC gárdája áll a liga második helyén, a Red Bull Salzburg mögött. A Volán négy pontra közelítette meg a fővárosiakat.

U18-AS OSZTRÁK JÉGKORONGBAJNOKSÁG, EBJL
Fehérvár AV 19–MAC Budapest 4–3 – hosszabbítással (1–2, 2–0, 0–1, 1–0)
Gólszerzők:
Kis O. 19., Roczanov 27., Kóger B. 34., Dézsi 62., illetve Csicsák 6., Szalmás B. 10., Ritter 59.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik