utanpotlassport.hu 2018.01.24 22:09 Frissítve: 2018.01.24 22:14

Hoki, U18-asok: a Volán a hosszabbításban nyerte a MAC elleni rangadót

Parázs, fordulatos mérkőzést játszott szerda este a Fehérvár és a MAC Budapest együttese az osztrák U18-as jégkorongbajnokságban. A két, már biztos playoff-résztvevő gárda csatájából a Volán jött ki jobban, hazai pályán a hosszabbításban szerezte meg a 4–3-as győzelmet.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huIgazi magyar rangadót rendeztek szerda este az osztrák U18-as bajnokságban. A két hazai utánpótlás-fellegvár, az egyaránt már a rájátszásba jutott Fehérvár és a MAC EBJL-összecsapására egyik csapat sem érkezett jó formában: a Volán a Klagenfurt és a Salzburg vendégeként is vereséget szenvedett, míg a fővárosiak Salzburgban és Znojmóban kaptak ki a hét végén.

Újra hatalmas küzdelmet hozott a Fehérvár-MAC rangadó, amelyből ezúttal az előbbi csapat jött ki győztese Fotó: Soós Attila/Jégkorongblog

Újra hatalmas küzdelmet hozott a Fehérvár-MAC rangadó, amelyből ezúttal előbbi jött ki győztesen  •  Fotó: Soós Attila/Jégkorongblog

A találkozót a vendég MAC kezdte jobban, már az 5. percben megszerezte a vezetést, Csicsák Erik bal oldali lövése Horváth Dominik lepkés kesztyűjéből perdült a kapuba. Nem sokkal ezután emberelőnyt harcolt ki a vezető csapat, amelyet ugyan nem sikerült kihasználni, de néhány másodperccel a fór lejárta után Szalmás Bence duplázta meg közeli lövésével az előnyt, így villámrajtot vett Kangyal Balázs együttese.

Ezt követően fokozatosan kezdték átvenni az irányítást a székesfehérváriak, emberelőnybe is kerültek, majd az első húsz perc hajrájában Kis Olivér távoli lövése becsúszott a kapuba Farkas Roland alatt, így a szünetre kedvezőbb pozícióba kerültek a hazaiak.

A Volán a második játékrész elején már sokkal kezdeményezőbb volt, mint a találkozó elején, s ez néhány perc alatt kifizetődött. Előbb Roczanov Zsolt ütötte be a kapusról kipattanó korongot, majd Kóger Balázs találata megfordította a mérkőzést, néhány másodperccel az újabb emberelőny letelte után, így a hajrára a hazaiak 3–2-es vezetéssel fordulhattak.

Az utolsó harmad első fele viszonylagos eseménytelenségben telt, az 52. percben viszont a kettős emberelőnyükkel hatalmas lehetőséghez jutottak a vendégek. Nem is véletlen, hogy időt is kértek, hiszen kulcsfontosságú szituáció következett, de a csaknem kétperces dupla fór így is kihasználatlan maradt. Egy perccel a vége előtt azonban érkezett Ritter Zalán, s a hosszabbításba lőtte a csapatát.

Az ötperces ráadás – három a három ellen – nem ment végig. Másfél percnyi játék után Horváth Milán, Vértes Nátán és Dézsi Bence remek összjátékából utóbbi ütötte be a mérkőzést eldöntő találatot, 4–3–ra a Fehérvár győzött.

A hazai siker ellenére továbbra is a MAC gárdája áll a liga második helyén, a Red Bull Salzburg mögött. A Volán négy pontra közelítette meg a fővárosiakat.

U18-AS OSZTRÁK JÉGKORONGBAJNOKSÁG, EBJL
Fehérvár AV 19–MAC Budapest 4–3 – hosszabbítással (1–2, 2–0, 0–1, 1–0)
Gólszerzők:
Kis O. 19., Roczanov 27., Kóger B. 34., Dézsi 62., illetve Csicsák 6., Szalmás B. 10., Ritter 59.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.