Foci: az ifjabb Cannavaro a Serie A-ba szerződött

Vágólapra másolva!
2018.01.21. 18:29
Címkék
A nemzetközi futballban jól csengő névvel próbálja kiharcolni a bennmaradást a Serie A-ban utolsó helyen álló Benevento együttese. Az olasz kiscsapat a napokban szerződtette a világbajnok és aranylabdás Fabio Cananvaro 18 éves fiát, Christiant, többek között vele próbálja kivívni a bennmaradást.

UP-infoKevés korábbi futballista fiából válik klasszis játékos, legalábbis ritkán találkozunk ugyanazzal a névvel két különböző generációban. Most azonban, úgy látszik, a 2006-ban világbajnoki címet és aranylabdát nyert, jelenleg a Guangzhou Evergrande vezetőedzőjeként dolgozó Fabio Cannavaro fia, Christian megkapja a lehetőséget kitörésre.UP-infoKevés korábbi futballista fiából válik klasszis játékos, legalábbis ritkán találkozunk ugyanazzal a névvel két különböző generációban. Most azonban, úgy látszik, a 2006-ban világbajnoki címet és aranylabdát nyert, jelenleg a Guangzhou Evergrande vezetőedzőjeként dolgozó Fabio Cannavaro fia, Christian megkapja a lehetőséget kitörésre.

Christian Cannavaro (balra) hamarosan a Serie A-ban játszhat
Christian Cannavaro (balra) hamarosan a Serie A-ban játszhat

Christian Cannavaro (balra) hamarosan a Serie A-ban játszhat

A 18 éves középpályás az olasz másodosztályból került a Beneventóba, a Serie A-ba, hiszen bár a Sassuolo játékosa volt mindeddig, az elmúlt fél évet B-vonalas Carpiban töltötte. Biztosan nem áll könnyű feladat előtt, részint mert fiatalon fel kell vennie a világ egyik legerősebb bajnokságának a ritmusát, részint pedig a liga leggyengébb csapatához érkezett, amelynek legvérmesebb reménye is csak a bennmaradás lehet.

Az olasz kiscsapat húsz fordulóban mindössze hét pontot szerzett, így nem csoda, ha a januári átigazolási időszakban alaposan megerősítené a keretet Roberto De Zerbi vezetőedző. Ehhez már hozzá is látott, hiszen Cannavaro mellett a brazil középpályás, Guilherme, a francia védő, Jean-Claude Billong és a mali csatár, Cheick Diabate is új szerzemény.

Christian Cannavaro a szombat délutáni, Bologna elleni mérkőzésen még nem kapott lehetőséget, de előbb-utóbb biztosan bevetik, elvégre minden pontra és minden játékosra szükség lehet a bennmaradásért folytatott harcban.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik