utanpotlassport.hu 2018.01.21 18:29 Frissítve: 2018.01.21 18:35

Foci: az ifjabb Cannavaro a Serie A-ba szerződött

A nemzetközi futballban jól csengő névvel próbálja kiharcolni a bennmaradást a Serie A-ban utolsó helyen álló Benevento együttese. Az olasz kiscsapat a napokban szerződtette a világbajnok és aranylabdás Fabio Cananvaro 18 éves fiát, Christiant, többek között vele próbálja kivívni a bennmaradást.

UP-infoKevés korábbi futballista fiából válik klasszis játékos, legalábbis ritkán találkozunk ugyanazzal a névvel két különböző generációban. Most azonban, úgy látszik, a 2006-ban világbajnoki címet és aranylabdát nyert, jelenleg a Guangzhou Evergrande vezetőedzőjeként dolgozó Fabio Cannavaro fia, Christian megkapja a lehetőséget kitörésre.

Christian Cannavaro (balra) hamarosan a Serie A-ban játszhat

Christian Cannavaro (balra) hamarosan a Serie A-ban játszhat

A 18 éves középpályás az olasz másodosztályból került a Beneventóba, a Serie A-ba, hiszen bár a Sassuolo játékosa volt mindeddig, az elmúlt fél évet B-vonalas Carpiban töltötte. Biztosan nem áll könnyű feladat előtt, részint mert fiatalon fel kell vennie a világ egyik legerősebb bajnokságának a ritmusát, részint pedig a liga leggyengébb csapatához érkezett, amelynek legvérmesebb reménye is csak a bennmaradás lehet.

Az olasz kiscsapat húsz fordulóban mindössze hét pontot szerzett, így nem csoda, ha a januári átigazolási időszakban alaposan megerősítené a keretet Roberto De Zerbi vezetőedző. Ehhez már hozzá is látott, hiszen Cannavaro mellett a brazil középpályás, Guilherme, a francia védő, Jean-Claude Billong és a mali csatár, Cheick Diabate is új szerzemény.

Christian Cannavaro a szombat délutáni, Bologna elleni mérkőzésen még nem kapott lehetőséget, de előbb-utóbb biztosan bevetik, elvégre minden pontra és minden játékosra szükség lehet a bennmaradásért folytatott harcban.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".