utanpotlassport.hu 2018.02.19 17:44 Frissítve: 2018.02.19 17:51

Foci: a 19 éves Bíró Bence az első gólját lőtte a portugál másodosztályban

Megszerezte első gólját a portugál másodosztályban a 19 esztendős Bíró Bence. A Vitória Guimarães utánpótlás-válogatott centere szűk két perccel a becserélését követően talált be az Académica Coimbra ellen, s azzal egyenlített. Az ifjú labdarúgó 2014-ben Kispestről került Portugáliába.

Leiner Soma - utanpotlassport.huKétségkívül Bíró Bence a magyar futball egyik legnagyobb csatárígérete. A 19 esztendős center az egész évadban remekül futballozik: az ősszel rajtolt U21-es Európa-bajnoki selejtezősorozatban már három gólnál jár, négy meccsen. A svédek ellen duplázott, és a máltaiak kapuját is bevette.

Bíró Bence első gólját szerezte a portugál másodosztályban Forrás: vitoriasc.pt

Bíró Bence első gólját szerezte a portugál másodosztályban  •  Forrás: vitoriasc.pt

Sok más társával egyetemben ő is korán került külföldre, három és fél éve igazolt a portugál Vitória Guimarães együtteséhez. Itthon több mint száz gólt szerzett az MLSZ versenyrendszerében, erősítette a Dalnoki Akadémia, az MTK és a Budapest Honvéd-MFA együttesét is.

A fekete-fehérek Franciaországban figyeltek fel az akkor Kispesten szerepelt támadóra, és hároméves szerződést kínáltak neki, amelyet el is fogadott. Teljesítményének elismeréseképpen 2016-ban három plusz két évre szóló, profikontrakust írt alá, és azt követően már a klub B csapatában, a portugál másodosztályban is bizonyíthatott az U19-es mellett.

Ugyan tavaly kilenc találkozón nem sikerült betalálnia a második vonalban, az idén pont a kilencedik mérkőzésén szerezte meg az első gólját. Az Académica Coimbra elleni mérkőzésen a félidőben, 1−0-s hátrányban cserélte be az edzője. A 47. percben már döntetlen állt az eredményjelzőn, köszönhetően Bíró gyors találatának. Három perccel később a Guimarães már vezetett, Yuri öngóljának köszönhetően, és végül megnyerte a mérkőzést.

Az ifjú támadó remek formájára szükség lesz tavasszal, hiszen márciusban Ciprussal és Belgiummal is megmérkőzik az Európa-bajnoki selejtezősorozatban eddig remek teljesítményt nyújtó U21-es válogatott.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.12.01 14:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség évzáró gáláján az U23-as, a junior- és az ifjúsági korosztályban is megnevezték az év legjobb atlétáját. A legfiatalabb győztes a 15 esztendős Varga Gréta volt, a 22 éves Halász Bence pedig a felnőttek között nyert.

2019.11.30 16:23:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Negyven ország mintegy ezerötszáz fiatal sportolóját várják a jövőre Kecskeméten rendezendő 54. Nemzetközi Gyermek Játékokra, ahol a 12-15 éves korú gyerekek kilenc sportágban mérhetik össze tudásukat.

2019.11.30 09:03:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban olyan korábbi klasszisok mondják el véleményüket a hazai sportági utánpótlásról, akik manapság semmilyen vagy csak csekély szerepet töltenek be annak alakításában. Ezúttal a „kajakkirálynővel”, a háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok Kovács Katalinnal beszélgettünk.

2019.11.24 20:25:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A BMW és a Yamaha gyári csapata is szerződést ajánlott Kovács Bálintnak, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosának, aki idén a német bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájának győztese lett – jelenti az MTI.
.

2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.