utanpotlassport.hu 2018.01.09 16:08 Frissítve: 2018.01.09 16:11

Curling, junior B vb: mindkét válogatottunk a legjobb nyolcban

Mind a fiú-, mind pedig a leányválogatott bejutott a legjobb nyolcba a finnországi Lohjában zajló, junior curling B világbajnokságon, miután előbbiek – holtversenyben a japánokkal – első helyen végeztek a nyolcfős csoportjukban, utóbbiak pedig csoportharmadikok lettek.

K. A. – utanpotlassport.hu Fiatal curlingjátékosaink a finnországi B csoportos világbajnoksággal kezdik az évet. A csoportkörök már befejeződtek Lohjában: a magyarok remekül helytálltak. A lányoknál 22, míg és a fiúknál 23 csapat versengett három-három csoportra osztva a negyeddöntőbe kerülésért.

20180104_130856A magyar lányok remek teljesítménnyel hozták a tőlük remélt eredményt: legjobb csoportharmadikként jutottak a nyolc közé, amelyre rettentő büszkék lehetnek. Abban a felfogásban utaztak a világversenyre, hogy legalább három győzelmet arassanak, ehhez képest négyszer is nyerni tudtak: a cseheket 5-3-ra, a romániaiakat 8-7-re, az angolokat 7-6-ra, az ausztrálokat 9-3-ra verték. Egyedül az olaszokat (4-5) és a norvégokat (2-9) nem sikerült felülmúlnia a Joó Linda skip vezette Dobor Regina, Bíró Blanka, Nagy Laura Karolina, Nagy Laura összeállítású csapatnak, amelyet Rókusfalvy András edző kísért el.

A negyeddöntőben a csoportelső törökökkel találkoznak, akiket a tavalyi dél-koreai világbajnokságon sikerült megverniük, így itt a lélektani előny. A lányok edzője honlapunknak adott értékelése szerint szép eredményt értek el, a negyeddöntős szereplés volt a reális igény, a négy közé jutás hab lenne a tortán.

A fiúknak roppant acélos mezőnyben kellett bizonyítaniuk, de több mint remekül megoldották az eléjük gördülő feladatot, ugyanis a nyolcfős csoportjuk első helyén végeztek holtversenyben a japánokkal, miután hét meccsükből mindössze az ázsiai szigetországiaknak sikerült fogást találni rajtuk, s 6-2-re nyerniük. Ám a kazahok (5-2), a lengyelek (4-3), a hollandok (8-3), a dánok (6-2), a törökök (5-4) és az új-zélandiak (5-3) ellen sikerült győzedelmeskednie a Kalocsay Ottó skip vezette, Nagy Viktor, Tatár Lőrinc, Kovács Botond, Spiller Emilió alkotta együttesnek, amelyet Sárdi Péter edző erősít a helyszínen.

A fiúk előreláthatólag szoros mérkőzést játszanak Kínával az elődöntőbe kerülésért. „Egészen biztosan nagyot küzdenek, hisz a magyar fiúk célja a legjobb négy” – mondta el Rókusfalvy András, aki szerint hatalmas elismerés illeti a mieinket: „Nagyon erős mezőny gyűlt össze a vébére, a fiúknál és a lányoknál egyaránt. A magyar küldöttség viszont úgy is helytáll, hogy átlagéletkora tizenhat év, míg átlagosan huszonegy évesekből tevődik össze a mezőny, ez pedig dicséretes."

A világbajnokság első három helyezettje jut tovább az A csoportos világbajnokságra, amelyet a skóciai Aberdeenben rendeznek március 3-10. között, rögtön a pjongcsangi téli olimpiát követően.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.19 12:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés szezont fut az egriek 17 éves kézilabdázója, Tóth Rajmond. Az ígéretes irányító már 168 gólt szerzett az ifjúsági bajnokság 2017/18-as évadjában. Honlapunknak beszélt klubjáról, a korosztályos válogatottról és a céljairól is.

2018.04.07 08:33:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Berlinben ma kezdődik az ifjúsági cselgáncsozók Európa-kupája, amelyen tavaly olyan erős mezőny gyűlt össze, hogy több magyar reménység is érem nélkül maradt. Bíró Norbert szerint valamelyest azért gyengébb lesz a verseny, mint az egy évvel ezelőtti, és reméli sikeresebben zárják versenyzőink a megméretést, mint 2017-ben.

2018.04.04 21:03:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét Pusztai Lizáról szólt a kardozók versenye, a BVSC-Zugló versenyzője bronzérmet nyert a junior-világbajnokságon Veronában. A 17 éves, még kadétkorú versenyző ezzel ötödik érmét szerezte meg az idei korosztályos világversenyeken. A fiúk közül klubtársa, Nagy Martin szerepelt a legjobban, ő a 27. helyen végzett.

2018.03.22 18:42:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Tizennégy utánpótláskorú versenyző szerepelhet a budapesti felnőtt párbajtőr Grand Prix-versenyen. A viadalon a korosztályos Európa-bajnokságon aranyérmes junior fiú- és kadét leánycsapat tagjai is pástra lépnek a MOM Sportcentrumban.

2018.03.17 14:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A női U20-as kézilabda-világbajnokság után a leány U19-es Európa-bajnokságnak is Magyarország lesz a házigazdája. A kontinensviadalt 2019 júliusában Győrben rendezik meg, ott, ahol ugyanez a korosztály tavaly nyáron EYOF-aranyérmet ünnepelhetett.