HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.01.09 16:08 Frissítve: 2018.01.09 16:11

Curling, junior B vb: mindkét válogatottunk a legjobb nyolcban

Mind a fiú-, mind pedig a leányválogatott bejutott a legjobb nyolcba a finnországi Lohjában zajló, junior curling B világbajnokságon, miután előbbiek – holtversenyben a japánokkal – első helyen végeztek a nyolcfős csoportjukban, utóbbiak pedig csoportharmadikok lettek.

HIRDETÉS

K. A. – utanpotlassport.hu Fiatal curlingjátékosaink a finnországi B csoportos világbajnoksággal kezdik az évet. A csoportkörök már befejeződtek Lohjában: a magyarok remekül helytálltak. A lányoknál 22, míg és a fiúknál 23 csapat versengett három-három csoportra osztva a negyeddöntőbe kerülésért.

20180104_130856A magyar lányok remek teljesítménnyel hozták a tőlük remélt eredményt: legjobb csoportharmadikként jutottak a nyolc közé, amelyre rettentő büszkék lehetnek. Abban a felfogásban utaztak a világversenyre, hogy legalább három győzelmet arassanak, ehhez képest négyszer is nyerni tudtak: a cseheket 5-3-ra, a romániaiakat 8-7-re, az angolokat 7-6-ra, az ausztrálokat 9-3-ra verték. Egyedül az olaszokat (4-5) és a norvégokat (2-9) nem sikerült felülmúlnia a Joó Linda skip vezette Dobor Regina, Bíró Blanka, Nagy Laura Karolina, Nagy Laura összeállítású csapatnak, amelyet Rókusfalvy András edző kísért el.

A negyeddöntőben a csoportelső törökökkel találkoznak, akiket a tavalyi dél-koreai világbajnokságon sikerült megverniük, így itt a lélektani előny. A lányok edzője honlapunknak adott értékelése szerint szép eredményt értek el, a negyeddöntős szereplés volt a reális igény, a négy közé jutás hab lenne a tortán.

A fiúknak roppant acélos mezőnyben kellett bizonyítaniuk, de több mint remekül megoldották az eléjük gördülő feladatot, ugyanis a nyolcfős csoportjuk első helyén végeztek holtversenyben a japánokkal, miután hét meccsükből mindössze az ázsiai szigetországiaknak sikerült fogást találni rajtuk, s 6-2-re nyerniük. Ám a kazahok (5-2), a lengyelek (4-3), a hollandok (8-3), a dánok (6-2), a törökök (5-4) és az új-zélandiak (5-3) ellen sikerült győzedelmeskednie a Kalocsay Ottó skip vezette, Nagy Viktor, Tatár Lőrinc, Kovács Botond, Spiller Emilió alkotta együttesnek, amelyet Sárdi Péter edző erősít a helyszínen.

A fiúk előreláthatólag szoros mérkőzést játszanak Kínával az elődöntőbe kerülésért. „Egészen biztosan nagyot küzdenek, hisz a magyar fiúk célja a legjobb négy” – mondta el Rókusfalvy András, aki szerint hatalmas elismerés illeti a mieinket: „Nagyon erős mezőny gyűlt össze a vébére, a fiúknál és a lányoknál egyaránt. A magyar küldöttség viszont úgy is helytáll, hogy átlagéletkora tizenhat év, míg átlagosan huszonegy évesekből tevődik össze a mezőny, ez pedig dicséretes."

A világbajnokság első három helyezettje jut tovább az A csoportos világbajnokságra, amelyet a skóciai Aberdeenben rendeznek március 3-10. között, rögtön a pjongcsangi téli olimpiát követően.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 12:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Felcsútra szerződött a magyar futball egyik legnagyobb ígérete, Kiss Tamás. A 17 esztendős támadó 4 gólt szerzett a mögöttünk hagyott NB I-es évadban, emellett a Haladás U19-es együttesével bajnoki címet ünnepelhetett. Habár meghatározó európai klubok − így a Sahtar Donyeck, vagy éppen a Besiktas − is csábították, a korosztályos-válogatott játékos szerint még nem jött el a külföldi folytatás ideje.

2018.07.17 16:26:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét megtelik élettel a Duna Aréna. Bár éremesélyesünk nincs, de a számok többségében összejöhet a döntő a hazai rendezésű junior műúszó-világbajnokságon – bizakodnak a sportág kedvelői.

2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

HIRDETÉS
HIRDETÉS