Curling, junior B vb: két dicséretes ötödik hely

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.13. 09:34
Címkék
A negyeddöntő jelentette a végállomást a fiú- és leányválogatottnak egyaránt a finnországi Lohjában rendezett junior-világbajnokság B osztályában. Edzőik szerint nagyszerű eredményként könyvelhető el az eredmény, amely arra sarkallja a játékosokat, hogy még többet eddzenek, de ami még fontosabb: meg kell tanulniuk elhinni, hogy nyerhetnek.

Krecsik Adrienn – utanpotlassport.hu A hivatalos összesítés szerint a fiúk és a leányok is az ötödik helyet szerezték meg a Finnországban rendezett junior-világbajnokság B osztályában. A csoportmérkőzések után a lányok a török válogatottal találkoztak, ám nem sikerült felülkerekedni rajtuk, s a Joó Linda skip vezette Dobor Regina, Bíró Blanka, Nagy Laura Karolina, NagyLaura összeállítású csapat 7:5-ös vereséggel zárta a világbajnokságot.Krecsik Adrienn – utanpotlassport.hu A hivatalos összesítés szerint a fiúk és a leányok is az ötödik helyet szerezték meg a Finnországban rendezett junior-világbajnokság B osztályában. A csoportmérkőzések után a lányok a török válogatottal találkoztak, ám nem sikerült felülkerekedni rajtuk, s a Joó Linda skip vezette Dobor Regina, Bíró Blanka, Nagy Laura Karolina, NagyLaura összeállítású csapat 7:5-ös vereséggel zárta a világbajnokságot.

A leánycsapat remekül szerepelt
A leánycsapat remekül szerepelt

A leánycsapat remekül szerepelt

Rókusfalvy András, a leányok edzője szerint a találkozó az első két enden múlott, ugyanis a riválisoknak sokkal korábban sikerült alkalmazkodniuk a jéghez, s 5:0-ra elhúztak. Ugyan a magyarok 5:4-re visszakapaszkodtak, s nagyot küzdöttek, hol egyik, hol másik csapat nyerte az endeket, végül az ellenfél diadalmaskodott 7-5-re.

„A mérkőzés eleje arról tanúskodik, hogy a lányoknak jobban kell figyelni és hamarabb felvenni a ritmust, a meccs közepén már késő. Mindent összevetve rettentő büszke vagyok rájuk, iszonyú sokat kell edzeni és gyakorolni, van még lemaradásuk például a technikában, és a taktikában is, de ennyi idős korban, valamint szűk három-négy év tapasztalattal a hátuk mögött, ez teljesen természetes. Ismerjük a hibáinkat, és az ellenfeleket is felmértük már, ez pedig a jövőre nézve nagyon jól jön” – mondta Rókusfalvy, aki szerint a leánycsapatnak leginkább az összpontosításra kell nagyobb súlyt fektetni a gyakorlás során, illetve a világversenyekkel járó sorozatterhelésre kell jobban készülniük, hogy végig bírják a egymást sűrűn követő mérkőzéseket. A motivációval abszolút nincs gond, s ami a csapatösszeállítást illeti, ideális lenne, ha sokáig együtt maradnának, együtt fejlődnének, kiváló példát mutatva a feltörekvő generációnak.

A fiúk az alapszakaszban hétből hat meccset nyertek
A fiúk az alapszakaszban hétből hat meccset nyertek

A fiúk az alapszakaszban hétből hat meccset nyertek

A fiúk a negyeddöntőben a csoportkörök utáni egyenes kieséses szakaszban pechükre a későbbi tornagyőztes kínai válogatottal találkoztak a negyeddöntőben, amely ellen kevés esélye volt a Kalocsay Ottó skip vezette, Nagy Viktor, Tatár Lőrinc, Kovács Botond, Spiller Emilió alkotta együttesnek, s 9:4-re végződött a találkozó az ellenfél javára.

Sárdi Péter, a fiúk edzője szerint tulajdonképpen azon múlott, hogy a fiúk megijedtek nagyobb játékerőt képviselő ellenféltől, de inkább a lehetőségtől, mivel először fordult elő, hogy juniorcsapat B világbajnokságon a nyolc közé tudott jutni. Ha pedig az is sikerült volna, a négy között már csak egy lépésre lettek volna az első háromtól, amely a Skóciában március 3-10. között rendezendő A világbajnokságon folytathatja.

„A csapat nagyon együtt volt, így bármire képesnek éreztem őket. Ám Kína ellen megilletődötten játszottak, főleg a mérkőzés elején, amit az ázsiaiak ki is használtak, sikerült akkora előnyre szert tenniük, amit már a mieink nem tudtak behozni. Szereplésük ezzel együtt is nagyszerű volt, ugyanis a hét csoportmérkőzésből hatot megnyertek, ami igencsak figyelemre méltó teljesítmény. Az kell elhinniük, hogy az élmezőnyt is meg tudják verni. Nem szabad megrettenni a lehetőség kapujában, de úgy gondolom, legközelebb már menni fog.”

Ezután némi pihenő következik a válogatottnak, de nem tarthat sokáig, hiszen nyakukon az országos bajnokságok, amelyen akár ebben a felállásban mutathatják meg, mit tudnak.

Egyéb korosztályos hírek CURLINGBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik