utanpotlassport.hu 2017.08.14 09:26 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Cselgáncs: nyagyszerű nyarat zárt az ifjúsági válogatott

Véget ért a Chilében megrendezett ifjúsági világbajnokság, így a magyar cselgáncsválogatott befejezte fárasztó, három világversenyből álló nyári menetelését. Az összesített mérleg öt arany-, hat ezüst- és nyolc bronzérem.

L. G. A vegyes csapatversennyel zárult a Chilében megrendezett ifjúsági világbajnokság, amellyel a korosztályos magyar válogatott tagjai lezárták hatalmas nyári menetelésüket. A fiatalok döntő többsége részt vett a Kaunasban megrendezett Európa-bajnokságon, majd követezett a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, és végül a dél-amerikai világbajnokság.

Ifjúsági válogatott Chile

A magyar világbajnoki csapat  •  Forrás: Facebook

A vegyes csapatverseny az idén júniusban került be a 2020-as tokiói olimpia programjába, és az ifjúsági világbajnokságon a fiatalok is belekóstolhattak a műfajba. A csapatokat három-három fiú és lányversenyző alkotja, és mind a hat versenyzőnek részt kell vennie az egyéni versenyszámban is. Az Eb-n és az EYOF-on még hagyományos csapatversenyt bonyolítottak le.

A mieink nem élvezhették sokáig az újdonságot, hiszen a sorsolás szeszélye folytán a nyolcaddöntőben a japánokkal találkozott a csapat, és a sportág őshazájának képviselői kiejtették a magyarokat. A japánoknak később be kellett érniük a bronzéremmel, miután a grúzok vigaszágra küldték őket. A csapatverseny döntőjében a brazil–orosz összecsapást az utóbbiak nyerték.

Ifjúsági válogatottunk összességében parádés nyarat tudhat maga mögött. Az Eb-n egyéniben egy arany- és három ezüstérmet nyertek a magyarok, a fiúválogatott pedig a csapatversenyben is szállított egy újabb ezüstöt. Az EYOF-on egyéniben három arany, két ezüst és négy bronz volt a termés, amelyhez a fiúcsapat is hozzátett egy bronzérmet. A világbajnokságon pedig egy arany- és három bronzérem volt a mérleg. Le a kalappal!

Győzteseink álljanak itt külön is: ifjúsági Európa-bajnok lett Özbas Szofi, EYOF-ot nyert Feczkó Csanád, Szeredás Botond és Sipőcz Richárd, ifjúsági világbajnoki címet pedig Varga Brigitta szerzett. Hárman triplázni tudtak, azaz mindhárom nyári világversenyen dobogóra álltak: Feczkó Csanád (1 arany, 1 ezüst, 1 bronz), Özbas Szofi (1 arany, 2 bronz) és Tóth Benedek (2 ezüst, 1 bronz) igazán kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott.

Úgy véljük, mindenkire ráfér a pihenő. Megdolgoztak érte.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, SANTIAGO DE CHILE
Vegyes csapatverseny
1. Oroszország, 2. Brazília, 3. Grúzia és Japán, Magyarország helyezetlen

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.