utanpotlassport.hu 2017.08.12 09:30 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Cselgáncs: Tóth Benedek bronzérmes az ifjúsági vb-n

Tóth Benedek révén a Chilében zajló ifjúsági cselgáncs-világbajnokság harmadik napján is nyert érmet a magyar válogatott, a Rákosvidéke Hajtós DSE versenyzője a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

L. G. A Chilében zajló ifjúsági cselgáncs-világbajnokság harmadik napján négy magyar versenyző lépett tatamira. Ezúttal Nerpel Gergely (73 kg), Tóth Benedek (81 kg), Maróti Alexandra és Nyíri Nikolett (egyaránt 57 kg) bizonyíthatott.

Gyõr, 2017. július 27. Tóth Benedek (fehérben) és a finn Saydarbi Kubaev a fiú cselgáncstorna 81 kilogrammos súlycsoportjának selejtezõjében a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) a gyõri Olimpiai Sportparkban 2017. július 27-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Tóth Benedek (fehérben) harmadszor állt dobogóra  •  Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A legmesszebbre Tóth Benedek jutott, aki erőnyerőként kezdett, majd bemelegítésnek 18 másodperc alatt ippont ért el a német Johann Lenz ellen. A kazah Szerikbolszin Sintasz elleni negyeddöntője sem ment végig, de az a találkozó jóval tovább tartott.

Az elődöntőben az argentin Agustin Gil elleni küzdelem hosszabbításba torkollt, miután mindkét versenyző neve mellett egy-egy vazari állt az eredményjelzőn. Közel hatperces küzdelem után a dél-amerikai ellenfél szerezte meg az aranypontot, Benedek így a bronzéremért küzdhetett.

Az üzbég Muzaffarbek Turobojev elleni csata sem dőlt el négy perc alatt, a magyar fiúnak így a nap második hosszabbításában kellett helytállnia. Meg is tette: hat perc elteltével vazarit ért el, azzal megszerezte a magyar küldöttség negyedik érmét a világbajnokságon. Benedek nem mellesleg mindhárom nyári világversenyén dobogóra állhatott.

Nerpel Gergelynek nem volt szerencséje a sorsolással, hiszen rögtön az első mérkőzésén a későbbi győztes Lasa Bekaurival került szembe. Ugyan a magyar versenyző eljutott a hosszabbításig, de a grúz szerezte meg az aranypontot.

Nyíri Nikolett sem kapott könnyű ellenfelet, a későbbi bronzérmes japán, Haruka Nakaja vazarival bizonyult jobbnak nála a nyitányon. Maróti Alexandrát a szerb Marica Perisics győzte le ipponnal az első mérkőzésén.

Szombaton három magyar versenyzőnek szurkolhatunk, Tóth Csaba (90 kg), Sipőcz Richárd (+90 kg) és Faragó Petra (+70 kg) lép szőnyegre az egyéni küzdelmek utolsó napján. Vasárnap a vegyes csapatversennyel zárul a világbajnokság.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, SANTIAGO DE CHILE
A nap győztesei és a magyar helyezettek
Fiúk
73 kg: 1. Lasa Bekauri (Grúzia), Nerpel Gergely helyezetlen
81 kg: 1. Eugen Matveiciuc (Moldova)… 3. Tóth Benedek
Lányok
57 kg: 1. Kim Juhee (Koreai Köztársaság), Maróti Alexandra és Nyíri Nikolett helyezetlen
63 kg: 1. Juki Ajano (Japán), magyar induló nem volt

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.