Cselgáncs: Tóth Benedek bronzérmes az ifjúsági vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.12. 09:30
Címkék
Tóth Benedek révén a Chilében zajló ifjúsági cselgáncs-világbajnokság harmadik napján is nyert érmet a magyar válogatott, a Rákosvidéke Hajtós DSE versenyzője a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

L. G. A Chilében zajló ifjúsági cselgáncs-világbajnokság harmadik napján négy magyar versenyző lépett tatamira. Ezúttal Nerpel Gergely (73 kg), Tóth Benedek (81 kg), Maróti Alexandra és Nyíri Nikolett (egyaránt 57 kg) bizonyíthatott.L. G. A Chilében zajló ifjúsági cselgáncs-világbajnokság harmadik napján négy magyar versenyző lépett tatamira. Ezúttal Nerpel Gergely (73 kg), Tóth Benedek (81 kg), Maróti Alexandra és Nyíri Nikolett (egyaránt 57 kg) bizonyíthatott.

A legmesszebbre Tóth Benedek jutott, aki erőnyerőként kezdett, majd bemelegítésnek 18 másodperc alatt ippont ért el a német Johann Lenz ellen. A kazah Szerikbolszin Sintasz elleni negyeddöntője sem ment végig, de az a találkozó jóval tovább tartott.

Az elődöntőben az argentin Agustin Gil elleni küzdelem hosszabbításba torkollt, miután mindkét versenyző neve mellett egy-egy vazari állt az eredményjelzőn. Közel hatperces küzdelem után a dél-amerikai ellenfél szerezte meg az aranypontot, Benedek így a bronzéremért küzdhetett.

Az üzbég Muzaffarbek Turobojev elleni csata sem dőlt el négy perc alatt, a magyar fiúnak így a nap második hosszabbításában kellett helytállnia. Meg is tette: hat perc elteltével vazarit ért el, azzal megszerezte a magyar küldöttség negyedik érmét a világbajnokságon. Benedek nem mellesleg mindhárom nyári világversenyén dobogóra állhatott.

Nerpel Gergelynek nem volt szerencséje a sorsolással, hiszen rögtön az első mérkőzésén a későbbi győztes Lasa Bekaurival került szembe. Ugyan a magyar versenyző eljutott a hosszabbításig, de a grúz szerezte meg az aranypontot.

Nyíri Nikolett sem kapott könnyű ellenfelet, a későbbi bronzérmes japán, Haruka Nakaja vazarival bizonyult jobbnak nála a nyitányon. Maróti Alexandrát a szerb Marica Perisics győzte le ipponnal az első mérkőzésén.

Szombaton három magyar versenyzőnek szurkolhatunk, Tóth Csaba (90 kg), Sipőcz Richárd (+90 kg) és Faragó Petra (+70 kg) lép szőnyegre az egyéni küzdelmek utolsó napján. Vasárnap a vegyes csapatversennyel zárul a világbajnokság.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, SANTIAGO DE CHILE
A nap győztesei és a magyar helyezettek
Fiúk
73 kg: 1. Lasa Bekauri (Grúzia), Nerpel Gergely helyezetlen
81 kg: 1. Eugen Matveiciuc (Moldova)… 3. Tóth Benedek
Lányok
57 kg: 1. Kim Juhee (Koreai Köztársaság), Maróti Alexandra és Nyíri Nikolett helyezetlen
63 kg: 1. Juki Ajano (Japán), magyar induló nem volt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik