Birkózás, junior-Eb: csak 14. hely a kötöttfogású pontversenyben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.02. 20:57
Címkék
Köztudott, hogy nagy és érzékeny generációváltás zajlott le a kötöttfogású juniorválogatottban, de arra a mélyrepülésre aligha számított bárki, mint amely most a dortmundi Eb-n bekövetkezett. A fogásnem második napján a magyarok öt mérkőzést vívtak, mind az ötöt elvesztették, és akcióból alig-alig szereztek pontot.

Szekeres István Nem érdemes visszalapozni a múltba, mert egészen biztos, hogy minden idők egyik leggyengébb eredményét produkálta a junior Európa-bajnokságok történetében a magyar kötöttfogás Dortmundban. Az első napon Gégény Dominik révén legalább ötödik helyet sikerült szerezni, a másodikon azonban mind az öt mérkőzésüket elvesztették fiataljaink.Szekeres István Nem érdemes visszalapozni a múltba, mert egészen biztos, hogy minden idők egyik leggyengébb eredményét produkálta a junior Európa-bajnokságok történetében a magyar kötöttfogás Dortmundban. Az első napon Gégény Dominik révén legalább ötödik helyet sikerült szerezni, a másodikon azonban mind az öt mérkőzésüket elvesztették fiataljaink.

A mélyebb okok feltárása a szakvezetés feladata lesz, magam nem is próbálkoznék meg vele. Maradok a tényeknél, azok sok mindent önmagukban is elmondanak…

Kecskeméti Krisztián nagyot küzdött a román ellenféllel, 2-1-re kapott ki, az egyetlen pontját intésből szerezte; a legyőzőjét a következő körben négy perc alatt, technikai tussal intézte el az orosz Szefersajev.
A motiválatlanul szőnyegre lépő, akciópontot nem szerző Árvai Márkot simán verte technikaival az elmúlt év norvég kadet Európa-bajnoka, akit a folytatásban aztán a szerbiai Nagy megvert.
Kismóni Botond az erőviszonyok alapján várható vereséget szenvedett a kétszeres kadet világ- és Európa-bajnok orosztól, noha a 39 másodpercre zsugorodott mérkőzésidő azért bántó. Komarov viszont legalább vigaszágra vitte a dorogi versenyzőt, aki ott töröktől kapott ki 4-1-re.

A grúz Zvjadi Pataridze a harmadik junior Eb-aranyát szerezte meg Dortmundban, a két világbajnoki mellé Forrás: UWW
A grúz Zvjadi Pataridze a harmadik junior Eb-aranyát szerezte meg Dortmundban, a két világbajnoki mellé Forrás: UWW

A grúz Zvjadi Pataridze a harmadik junior Eb-aranyát szerezte meg Dortmundban, a két világbajnoki mellé  •  Forrás: UWW

Érthetetlen taktikai vereséget szenvedett Szabados Márton: ötször léptette ki a szőnyegről a kadet Eb-bronzérmes azeri ellenfél, igaz, egyszer ő is az azerit, így legalább egy akciót feljegyezhettünk a neve mellé. Aminadzét a következő fordulóban két perc alatt nyuvasztotta meg technikai tussal az első számú esélyes, a grúz Pataridze, aki aztán az aranyat megszerezte. Ha Szabados túljut az azerin, majd ő kap ki a grúztól, az vigaszágat jelentett volna.

A magyar kötöttfogás egy-egy ötödik, kilencedik és tizedik hellyel, 9 ponttal a 14. helyen végzett a kötöttfogású pontversenyben.

Az első helyen a grúzok végeztek, akik három súlycsoportban szerezték meg az első helyet. Két aranyat nyertek az oroszok, egyet-egyet a finnek, a törökök és az ukránok.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, DORTMUND
Kötöttfogás, 2. nap: 55, 66, 84, 120 kg
A nap magyar szereplői
55 kg (17 induló): Kecskeméti Krisztián (Ceglédi VSE). 66 kg (22): Árvai Márk (Budapesti Honvéd). 84 kg (21): Kismóni Botond (Dorogi NC). 120 kg (14): Szabados Márton (FTC)
A nap magyar mérkőzései
Selejtező. Håvard Jørgensen (norvég)–Árvai technikai tus, 8-0 a 3:08. percben. Tehran Aminzade (azeri)–Szabados 5-2. Nyolcaddöntő. Razvan Arnaut (román)–Kecskeméti 2-1. Alekszandr Komarov (orosz)–Szabados technikai tus, 8-0 a 0:39. percben
Vigaszág. Dogukan Kuru (török)–Kismóni 4-1
A nap Európa-bajnokai és a magyar szereplők helyezése
55 kg: Kerem Kamal (Törökország),… 11. Kecskeméti Krisztián
66 kg: Parviz Naszibov (Ukrajna),… 17. Árvai Márk
84 kg: Alekszandr Komarov (Oroszország),… 16. Kismóni Botond
120 kg: Zvjadi Pataridze (Grúzia),… 9. Szabados Márton
Pontverseny: 1. Grúzia 71 pont, 2. Oroszország 68, 3. Törökország 51,… 14. Magyarország 9

A junior Eb-ről írott tudósításaink
1. nap: szabadfogás 50, 60, 74, 96 kg
2. nap: szabadfogás 55, 66, 84, 120 kg
3. nap: női birkózás 44, 51, 59, 67 kg
4. nap: női birkózás 48, 55, 63, 72 kg
5. nap: kötöttfogás 50, 60, 74, 96 kg

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik