utanpotlassport.hu 2018.01.30 11:14 Frissítve: 2018.01.30 11:19

Asztalitenisz: a 20 éves Majoros Bence sikerkorszaka

Remek produkcióval koronázta meg az utóbbi hónapok sikereit Majoros Bence. A 20 éves asztaliteniszező a World Tour-sorozat budapesti állomásán ezüstérmet szerzett az U21-esek erős mezőnyében. A Nyírbátorból induló, ma már a Borussia Dortmund Bundesliga 2-es csapatában szereplő játékossal beszélgettünk eredményei titkáról, és hogy a szülővárosában példaképnek tekintik.

Bruckner Vince − utanpotlassport.hu Talán pályafutása legjobb hetein van túl a 21 éves Majoros Bence. A német World Touron bravúros győzelmeket aratott, megnyerte a legerősebb hazai viadalt, a Versenyek Versenyét és döntőt játszott U21-ben a magyar nemzetközi bajnokságon.

Majoros Bence fantasztikusan játszott az utóbbi hónapokban Forrás: ITTF

Majoros Bence fantasztikusan játszott az utóbbi hónapokban  •  Forrás: ITTF

− A World Tour-versenyen többször megtelt a mobillelátó a BOK-csarnokban, rendre több százan szurkoltak a magyaroknak. Hogyan élte meg, hogy hazai közönség előtt döntőt játszhatott?

– Az elmúlt hónapok nagyszerűen sikerültek, többször is képes voltam a legjobb játékomat nyújtani. És persze szerettem volna, ha a legfontosabb hazai versenyre is kitart ez a forma. Bizonyítani az itthoniaknak – családtagoknak, ismerősöknek, játékostársaknak –, hogy nem csak egyszeri bravúrokat értem el az utóbbi időben, hanem újra és újra képes vagyok kiemelkedő teljesítményre. Az pedig, hogy életemben először döntőbe jutottam ebben a a World Tour-sorozatban – ráadásul idehaza –, az biztosan sokáig emlékezetes marad.

− Ráadásul a széria magyarországi állomására az idén kifejezetten nívós mezőny érkezett. Reménykedett benne, hogy akár a döntőig menetelhet?

– Az elmúlt néhány hónapban történtek alapján bíztam benne, hogy tudok különlegeset nyújtani itthon is. Tény, hogy a korosztály néhány éljátékosa hiányzott a mezőnyből – például a francia Akkuzu vagy a svéd Kallberg –, de az európai elit jó része eljött Budapestre.

− Az ősszel két top 50-es játékost győzött le a német nemzetközi bajnokságon, megnyerte a legszínvonalasabb hazai viadalt, a Versenyek Versenyét, most pedig itt az újabb kiugró eredmény. Minek köszönhető a hónapok óta tartó stabil játék?

– Miután tavaly érettségiztem, a tanulás kikerült az életemből, és maximálisan tudok a sportra koncentrálni. Sokkal többet gondolkodom a játékomon, arra összpontosítok, hogy saját stílust alakítsak ki. De talán a legfontosabb, hogy tudatosabb lettem az asztalnál, és képes vagyok akkor is jó szintet hozni, amikor kevésbé megy a játék.

− Ochsenhausenben, Európa legismertebb sportági utánpótlásközpontjában készül. Mennyiben mások a körülmények ott, mint idehaza?

– A legnagyobb különbség talán az, hogy mivel egészen kis településről van szó, semmi sem vonja el a figyelmet. Aki itt játszik, az kizárólag azért érkezett, mert a világ legjobbjai közé szeretne eljutni. Nálunk mindenkinek ez a célja.

− Most Dortmundban játszik, de Nyírbátorból indult a pályafutása. Milyen gyakran jár haza?

– Nagyon ritkán jutok el Nyírbátorba. Amikor Magyarországra jövök, akkor is többnyire Budapest a végállomás, hiszen a versenyek többségét a fővárosban rendezik. De természetesen sosem felejtem el, honnan indultam, és örökké hálás leszek a klubomnak. Arra pedig nagyon büszke vagyok, hogy az ottani gyerekek a példaképüknek tartanak. Tudniuk kell: nekik is nagy lehetőségeket rejt az asztalitenisz. És ha nekem sikerült kitörnöm, másnak miért ne sikerülhetne? Amúgy pedig rám is jó hatással van ez az úgymond minta szerep, hiszen folyamatosan figyelnem kell magamra, és annak megfelelően játszanom, viselkednem.

− Németországban tehát ideálisak a körülmények. De vajon milyen célok tűzhetők ki reálisan?

– Bízom benne, hogy a következő évadban már a legfelső osztályban játszhatok. Ezen kívül konkrét igényeim nincsenek magammal szemben. Szeretnék fejlődni játékban és mentálisan egyaránt. Ami pedig a kicsit távolabbi jövőt illeti: mindenképpen szeretnék eljutni az olimpiára, akár már két év múlva, Tokióba. Nem lesz könnyű, de nem is lehetetlen.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".