Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2019.09.07 20:14 Frissítve: 2019.09.07 20:16

3x3-as kosárlabda: nem jutottak tovább a magyar fiúk az U18-as Ek-ban

Mindkét mérkőzésén sima vereséget szenvedett, és csoportjában ragadt a magyar 3x3-as fiú kosárlabda-válogatott a Tbilisziben zajló U18-as Európa-kupán; a Szarvas Gábor vezette együttesnek esélye sem volt a láthatóan jóval erősebb ellenfelekkel szemben.

Szombaton a magyar fiúk is megkezdték szereplésüket a 3x3-as U18-as kosárlabda Európa-kupán. Tavaly Debrecenben nagy bravúrt hajtott végre a csapat, amikor is elhódította a győztesnek járó trófeát. Így címvédőként vághatott neki az idei kontinensviadalnak, csak hát fontos megjegyezni, hogy az „aranycsapatból" mindenki kinőtte a korosztályt, vagyis négy újoncra hárult a feladat, hogy az előző évihez valami nagyon hasonlót domborítson.

Kiesett a magyar fiúcsapat az U18-as Európa-kupán Forrás: FIBA

Kiesett a magyar fiúcsapat az U18-as Európa-kupán  •  Forrás: FIBA

Nos, ehhez kezdésnek a világbajnoki negyedik oroszokat kellett volna két vállra fektetniük a magyar fiúknak, ami finoman fogalmazva sem ígérkezett könnyű mutatványnak. A vezetőedző korábban azt nyilatkozta honlapunknak, hogy fel kell nőni az oroszok agresszivitásához, máskülönben a fizikai fölényük miatt fogják megnyerni a párharcot. Ezt sajnos nem sikerült végrehajtaniuk a mieinknek, akiket a tíz perc során valósággal felőrölt az ellenfél. Orbán Pétert leszámítva kissé bátortalanul játszottak a mieink, ami abban nyilvánult meg leginkább, hogy nem mertek kívülről próbálkozni. Bezzeg az oroszok szinte mindenből kétpontost dobáltak, különösen Alexander Cserevko brillírozott. A mieink végig futottak az eredmény után, de végül súlyosnak mondható, 21–13-as vereséget szenvedtek.

A következő összecsapás sem ígérkezett sétagaloppnak, elvégre azok a litvánok következtek, akik nagyjából egy órával azelőtt nagy csatában legyőzték az oroszokat. A valós erőviszonyok kibontakozására ezen a mérkőzésen sem kellett sokat várni, Szarvas Gábor tanítványainak esélyük sem volt. Öt perc után már 11–3-at mutatott az eredményjelző, és Takács Erik ugyan még megpróbált valahogy lelket önteni a csapatba kétpontosával, a litvánok újabb fokozattal feljebb kapcsoltak, egyenesen parádézni kezdtek. Kétpontosok tömkelegével, valamint szemet gyönyörködtető zsákolásokkal jelentkeztek be a végső győzelemért (8–21).

A magyar csapat azonban utolsóként végzett csoportjában, amivel természetesen nem jutott tovább a negyeddöntőbe.

3x3-AS U18-AS EURÓPA-KUPA, TBILISZI
A magyar fiúcsapat csoportmérkőzései
Magyarország–Oroszország 13–21
Magyarország–Litvánia 8–21
A magyar fiúcsapat kerete: Gilszki Erik, Meződi Patrik, Orbán Péter, Takács Erik Vezetőedző: Szarvas Gábor

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.