K. B. utanpotlassport.hu 2019.09.08 19:16 Frissítve: 2019.09.11 11:24

3x3-as kosárlabda Ek: a leányok a 6., a fiúk a 12. helyen végeztek

Nagy csatában maradt alul a 3x3-as U18-as leány kosárválogatott a Tbilisziben rendezett Európa-kupa negyeddöntőjében a franciák ellen. Földi Attila tanítványai így a hatodik helyen zárták a megméretést, míg Szarvas Gábor vezette fiúcsapat tizenkettedik lett.

Tavaly Debrecenben pazarul szerepeltek a magyar 3x3-as kosárválogatottak a rangban a kontinensbajnokságnak megfelelő U18-as Európa-kupán: a lányok két arany- és egy ezüstérem után a civisvárosban sem adták a negyeddöntőnél lejjebb, a fiúk pedig szenzációs meglepetést okozva megnyerték a viadalt.

Szarvas Gábor együttese tehát címvédőként vághatott a Tbilisziben rendezett Ek-versenynek, csakhogy a csapat összetétele teljesen megváltozott: „Egy helyen sem egyezik a válogatott a tavalyihoz képest, vagyis előttem is csak úgy sorakoznak a kérdőjelek, mire leszünk képesek. Abban biztos vagyok, hogy nüanszokon múlik a továbbjutás a negyeddöntőbe. A múlt egyáltalán nem számít, mert új a csapat, újak az ellenfelek” − vélekedett a mester a megméretés előtt honlapunknak.

Varga Eszteréknek (fehérben) be kellett érniük a hatodik hellyel Tbilisziben Forrás: FIBA

Varga Eszteréknek (fehérben) be kellett érniük a hatodik hellyel Tbilisziben  •  Forrás: FIBA

A srácok kezdésnek a világbajnoki negyedik oroszokkal találkoztak, ami finoman fogalmazva sem ígérkezett könnyű feladatnak. A magyaroknak nem is sikerült a bravúr, 21–13-ra kaptak ki a jóval rutinosabb riválistól. A sorsdöntő párharcot a litvánokkal szemben kellett megvívniuk Orbán Péternéknek, ám − mondjuk ki őszintén − nem tudtak labdába rúgni, 21–8-as vereséget szenvedtek, és búcsút intettek a versenynek.

Földi Attila leányválogatottjára is komoly erőpróba várt Grúziában. Az előző év negyeddöntős csapatából mára senki sem maradt a keretben, a megújult együttes a jó erőkből álló németekkel, valamint a kiismerhetetlen házigazdákkal nézett farkasszemet.

A németek nem segítették a hölgyeket sikeres bemutatkozásához: az első hat percben még Varga Eszterék voltak előnyben, az összecsapás végére az ellenfél valahonnan többletenergiát mozgósított, és 15–10-re nyert.

Sokáig nem fájhatott Révész Lucáék feje, hiszen bő fél óra múlva ismét várta őket az Európa-kupa félpályája. A lányok 15–6-ra győztek az életbevágóan fontos meccsen, tehát a második helyen jutottak tovább a csoportból.

A négy közé jutásért a második helyen kiemelt francia válogatottal mérték össze tudásukat. Az ütközet a végletekig kiélezett volt: Szerencsés Tamaráék végig vezettek, igaz, egy-két ponttal. Ennek ellenére az utolsó percnek hárompontos előnnyel vághattak, azonban a rivális egyenlített, jöhetett a hosszabbítás. Rögtön két szabaddobáshoz jutottak a gallok, amellyel meg is nyerhették volna a csatát, de csak a második ment be. A magyaroknak nem sikerült betalálni, az ellenfél végül hatalmas duplával megnyerte a derbit (19−16).

A lányok így a hatodik helyen zárták az Európa-kupát, míg a fiúk a tizenkettedikek lettek.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.