Labdarúgás: top 10 – íme, a legértékesebb U21-es válogatott játékosok!

Winkler Gellért utanpotlassport.huWinkler Gellért utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.09.06. 19:42
Címkék
Csütörtökön Szegeden Európa-bajnoki selejtező mérkőzést játszik az U21-es labdarúgó-válogatott Kazahsztánnal. A meccs apropóján a Transfermarkt internetes adatbázisa alapján összegyűjtöttük, kik a legértékesebb magyar U21-es válogatott játékosok.

Íme, a legtöbbre taksált hazai U21-es futballisták!

10. Kerezsi Zalán (Kispest Honvéd): 275 ezer euró
A mátészalkai születésű balszélső karrierje elején nem utazott messzire, Nyíregyházán kezdett, a helyi Spartacus csapatában. Majd a Vasasnál eltöltött időszakot követően igazolt a Honvéd utánpótlásába 2018-ban. A múlt év januárjában került a kispestiek felnőttcsapatához, amelyben egyre több lehetőséget kapott. Az igazi áttörés azonban az idén érkezett el a számára. Az NB II-ben már hatszor pályára lépett, szerzett két gólt és adott két gólpasszt is.

9. Kocsis Dominik (Kispest Honvéd): 300 ezer euró
Kocsis Honvéd-nevelés, és – rövid diósgyőri kölcsönjátékot leszámítva – ő is folyamatosan tagja volt a fővárosiak különböző korosztályú együtteseinek. Ő a tavalyi évad egyik nagy felfedezettje; többnyire pálya jobbszélén tűnik fel. Annak ellenére, hogy csak 21 éves, már több mint 70 felnőttbajnoki mérkőzés van a lábában. Ezeken a találkozókon négy gólt szerzett és két gólpasszt adott.

8. Komáromi György (Puskás Akadémia): 350 ezer euró
A 21 éves balszélsőt nem ma ismerte meg az NB I néző közönsége. Már a 2020/21-es évadban szerepelt élvonalbeli bajnokin, és abban az idényben négy gól és egy gólpassz fűződött a nevéhez. Azóta folyamatosan a nevelőklubjában növelte felnőttjátékperceinek a számát. A Puskás Akadémia csapatában 88 tétmeccsnél jár, ezeken 9 gól és 7 gólpassz a mérlege.

6-7. Bényei Ágoston (DVTK): 400 ezer euró
Bényei 2019 és 2022 között a Debrecen csapatában játszott. Az NB II-ben mutatkozott be a felnőttcsapatban, és követte a DVSC-t az első osztályba. Tizenöt meccsen kapott lehetőséget, majd tavaly átigazolt a Diósgyőrbe, amelynek színeiben azóta is rendszeren játéklehetőséghez jut.

6-7. Kovács Mátyás (MTK): 400 ezer euró
Az MTK Budapest mindig híres volt arról, hogy felkarolja a saját nevelésű játékosait. A Sándor Károly Akadémia ígérete, a balszélső Kovács Mátyás két éve az NB I-ben is bemutatkozott, de tavaly, a másodosztályban töltött évadban lett kezdőjátékos. A korosztályos válogatottakban rendre szerepet kap. Bár legtöbbször a balszélen játszik, több szerepkörben is otthonosan mozog. A sokoldalú támadó nagy segítségére lehet az U21-es válogatottnak.

5. Katona Bálint (FTC): 450 ezer euró
Katona ferencvárosi nevelés, de jelentős szerepet a felnőttfutballban a Kecskemét csapatában kapott. Még a 2021/22-es bajnokságban csatlakozott a legutóbbi ezüstérmeshez, és rögtön a kezdőbe került. A 20 éves támadó középpályás a nyáron visszatért az FTC-be. Eddig két bajnokin és egy Konferencia-Liga selejtezőn lépett pályára

4. Vancsa Zalán (Lommel SK): 500 ezer euró
Az első külföldön játszó játékos a listán. A tavalyi szezon egyik legfelkapottabb átigazolási híre volt az övé. Az akkor még az MTK-ban szereplő futballistáért a Lommel belga másodosztályú csapata jelentkezett be (a klub a Manchester Cityt is birtokló City Football Group tulajdona). A 18 éves futballista ebben a szezonban négy meccsen játszott a belga második vonalban egy gólt és két gólpasszt jegyez.

3. Lisztes Krisztián (FTC): 600 ezer euró
Kedden vált hivatalossá a hír, hogy a Ferencváros játékosa a jövő nyártól az Eintracht Frankfurt labdarúgója lesz. A 18 éves futballista az elmúlt évadban verekedte be magát a zöld-fehérek kezdőcsapatába, és rögtön egy Fehérvár elleni duplával kezdett. Majd folyamatosan lehetőséget kapott, eddig 21 meccsen játszott, ezeken 7 gólt szerzett és adott 2 gólpasszt. Az egykori Ferencváros legenda fiával szemben jelentősek az elvárások Frankfurtban, amit alátámaszt, hogy az első hírek szerint az átigazolási díja a bónuszokkal együtt elérheti a 10 millió eurót.

2. Baráth Péter (FTC): 1 millió euró
A 21 éves középső középpályásnak már nagy tapasztalata van az NB I-ben. Még a 2019/20-as évadban mutatkozott be, akkor még a Debrecen csapatában. Az előző bajnokság téli átigazolási ablakában a Ferencváros először kölcsön vette – vételi opcióval, amely az idény végeztével aktiválódott is. Egyelőre nem kap annyi szerepet a zöld-fehéreknél, mint Debrecenben, de lehet, hogy az új edző, Dejan Sztankovics nagyobb szerepet szán majd neki.

1.Németh András (Hamburg): 1,5 millió euró
A lista első helyezettje a jövő nagy csatárreménysége, a 20 éves Németh András. A nagy múltú SV Hamburg centere – noha Dél-Afrikában született – folyamatosan a magyar utánpótlás-válogatottakban szerepelt. Sokan azt gondolták, hogy korábbi csapatában, a Genkben fut majd be, ám onnan távoznia kellett. Új együttesében, a Hamburgban egyre több lehetőséget kap, s bár eddig nem szórja a gólokat (14 meccs/2 gól), továbbra is bíznak benne a német együttesnél. A Bundesliga 2-es csapatnál jó helyen van, és a belé vetett bizalom idővel biztosan gólokban is megmutatkozik.

(Kiemelt képünkön: alista élén Németh András Forrás: NSO)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik