Férfi kézi: Szuharev Lev csak a szurkolókat hiányolja Egerben

Vigh Martin utanpotlassport.huVigh Martin utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.03.12. 11:17
Címkék
Kitűnően teljesít az Eger együttesében a Telekom Veszprémtől kölcsönvett kézlabdázó, Szuharev Lev. Edzője, Tóth Edmond nagyon elégedett a 20 éves sportoló teljesítményével, így nem véletlen, hogy a jobbátlövő már az első NB I-es szezonjában csapata stabil játékosává vált.

Szuharev Lev ezt az évadot a Telekom Veszprém kölcsönjátékosaként az Eger csapatában tölti, és ő az élvonal második legeredményesebb utánpótláskorú kézilabdázója a Veszprémi KKFT-ben szereplő, 17 éves Fazekas Gergő mögött.Szuharev Lev ezt az évadot a Telekom Veszprém kölcsönjátékosaként az Eger csapatában tölti, és ő az élvonal második legeredményesebb utánpótláskorú kézilabdázója a Veszprémi KKFT-ben szereplő, 17 éves Fazekas Gergő mögött.

Trénere, Tóth Edmond szerint fényes jövő áll a fiatal előtt.

„Mindenekelőtt a fizikai adottságait kell kiemelni, amelyek tökéletesen alkalmassá teszik az élvonal mezőnyében a helytállásra. Emellett dicséretes a hozzáállása, a fejlődését pedig folyamatosnak látom. A lövőtechnikája is jó, abban azonban még van mit javulnia. Ha így lesz, nemzetközi szinten is jegyzett játékos válhat belőle. Reményeink szerint jövőre is velünk marad.”

A játékos maga is boldogan nyilatkozott eddigi teljesítményéről.

Szuharev Lev: A kézilabdában a legfontosabb, hogy az egyes szituációkban jó döntéseket hozzunk Forrás: SBS-EGER
Szuharev Lev: A kézilabdában a legfontosabb, hogy az egyes szituációkban jó döntéseket hozzunk Forrás: SBS-EGER

Szuharev Lev: A kézilabdában a legfontosabb, hogy az egyes szituációkban jó döntéseket hozzunk  •  Forrás: SBS-EGER

„Már a nyáron is szerepeltem az Eger felkészülési meccsein, volt tehát időm összeszokni az új társakkal. Fizikailag hamar jó állapotba kerültem, taktikailag sokat léptem előre. Furcsa szurkolók nélkül játszani, és azért is sajnálom, hogy zártkapusak a mérkőzéseink, mert hallottam róla, milyen fantasztikus az egri tábor. Akkor is rengeteget segítettek a drukkereinktől érkező üzenetek, amikor a szezon közben karanténba kerültünk.”

Szuharev tudatos fiatal, tisztában van vele, hogy sokat kell még fejlődnie, ha el akarja érni céljait.

„A kézilabdában a legfontosabb, hogy az egyes szituációkban jó döntéseket hozzunk. Ebben van még lemaradásom, jobban kell felismernem, megválasztanom a lövőhelyzeteimet. Fontos az is, hogy a társaim helyzetbe hozatalában is előrelépjek. Bizonyos helyzetekben pedig magabiztosabbnak, vagányabbnak kell lennem.”

A fiatal jobbátlövő jól érzi magát Egerben, de már előre is tekint.

„Remekül érzem magamat a csapatban, kitűnő a közösség, a klub mindent megtesz értünk. Kifejezetten jó évadunk van, a hatodik helyen állunk a bajnokságban, bár hozzá kell tenni, hogy nagyon sok az elmaradt mérkőzés. Azt gondolom, ha tudjuk tartani a jelenlegi formánkat, a végén is meglehet a hatodik-hetedik hely valamelyike. Később természetesen szeretnék továbblépni, először talán egy Európa-ligában szereplő együttesbe, a végső cél pedig a BL.”

További sportági hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik