Gyorskorcsolya: jól rajtolt Bejczi Botond a felnőttvilágkupában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.21. 21:04
Címkék
Bejczi Botond remekül mutatkozott be a gyorskorcsolyázók felnőttvilágkupa-sorozatában, de nem pihen, hiszen a hétvégén már a juniorkorosztály hollandiai vk-viadalán szerepel.

A minszki viadalon a tömegrajtos versenyen elindulhatott a még utánpótláskorú Bejczi Botond, akinek nem is sikerült rosszul a bemutatkozása a felnőttek között, hiszen jelenleg ott van az Európa-bajnokságon indulók rangsorában. Már „csak” az kell, hogy ezt a pozícióját meg is őrizze…Bejczi Botond, akinek nem is sikerült rosszul a bemutatkozása a felnőttek között, hiszen jelenleg ott van az Európa-bajnokságon indulók rangsorában. Már „csak” az kell, hogy ezt a pozícióját meg is őrizze…

Bejczi Botond
Bejczi Botond

Bejczi Botond

„Mi is ebben bízunk –jelentette ki Szöllősi Szabolcs vezetőedző. –Már Lengyelországban vagyunk, az újabb világkupaverseny helyszínén, de Botond csak csütörtökig marad velünk, akkor Hollandiába utazik a juniorok világkupa-viadalára. Minden távon neveztük ott, akár a dobogóra is odaérhet valamelyik távon, de az elsődleges cél az, hogy ezer vagy ezerötszáz méteren, vagy akár mindkettőn megfussa a felnőtt világkupa-szintet.”

Már az előző hétvégén is kétfelé kellett figyelnünk, hiszen a minszki viadal mellett két juniorkorú gyorskorcsolyázónk, Bíró Hanna és Rigó Nikolett Fossenhallenben futott, hozzájuk csatlakozott csütörtökön Bejczi Botond – ők hárman képviselik a magyar színeket Enschedében az újabb korosztályos vk-versenyen.

A mögöttünk lévő junior vk-viadalról Bíró Hanna edzője, Garzó Erika adott értékelést:„Norvégiában elég kemény és nehéz körülmények között laktunk és versenyeztünk, nem volt egyszerű alkalmazkodniuk a lányoknak a pályához sem, a hosszú egyeneshez és az éles kanyarhoz, no meg a hideghez. Rigó Nikolett ezerötszáz és háromezer méteren, Bíró Hanna ötszáz és ezerötszáz méteren versenyzett. Niki elmaradt egyéni csúcsától, de háromezer méteren mindenki elmaradt, ez leginkább annak köszönhető, hogy nem volt gyors a jég. Hanna a maga tizenhat évével az egyik legfiatalabb koris a mezőnyben, ötszázon a célegyenesben volt egy kisebb botlása, ha ez nincs, jobban szerepelt volna. Neki ezen a távon már megvan a világbajnoki szintje, Niki pedig közel jár ugyanehhez háromezer méteren. Itt, Hollandiában, a következő verseny helyszínén sokkal jobb feltételek fogadtak minket, és ezúttal is ugyanazon a két-két távon indulnak a lányok, mint Norvégiában.”

További korosztályos hírekKORCSOLYASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik