Kézi: a 19 éves Szeitl Erik Csurgóra igazolt, és a felnőtt Eb-selejtezőre készül

Vágólapra másolva!
2017.06.13. 14:28
Címkék
A 19 éves Szeitl Erik izgalmas időszakot él meg: Veszprémből Csurgóra igazolt, ráadásul életében először lehetőséget kapott a felnőtt kézilabda-válogatottban, és egyelőre az Európa-bajnoki selejtezőre készül. S ha mindez nem lenne elég, érettségizik is. A fiatal beállóval beszélgettünk.

reb Az előző héten alaposan megfiatalított kerettel készült a június 15-i Lettország és a június 18-i Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőre a férfi kézilabda-válogatott. Xavi Sabaté szövetségi kapitány javarészt a veszprémi ifjaknak szavazott bizalmat, így került az együttesbe – többek között – a 20 éves Tóth Attila és a 19 éves beálló Szeitl Erik is. Kettejükben az is közös, hogy a Telekom Veszprém csapatát elhagyva a Csurgóban folytatják pályafutásukat.reb Az előző héten alaposan megfiatalított kerettel készült a június 15-i Lettország és a június 18-i Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőre a férfi kézilabda-válogatott. Xavi Sabaté szövetségi kapitány javarészt a veszprémi ifjaknak szavazott bizalmat, így került az együttesbe – többek között – a 20 éves Tóth Attila és a 19 éves beálló Szeitl Erik is. Kettejükben az is közös, hogy a Telekom Veszprém csapatát elhagyva a Csurgóban folytatják pályafutásukat.

gbfv
gbfv

Szeitl Erik  •  Fotó: Penovác Károly/VEOL

Mielőtt azonban a klubváltásra térnénk, a frissebb élményéről kérdezzük a beállót.

„Sabaté mester még az év közben említette, hogy nevez az Európa-bajnoki selejtező huszonnyolcas, bő keretébe, de én csak a neten olvastam, hogy valóban a felnőttválogatottal készülhetek. Mit mondjak, nagyon örültem! - mondja Szeitl. – Keményen edzettünk, de nagyon jó volt a hangulat. Az különösen megfogott, hogy az utánpótlás-válogatottakban tapasztaltakkal ellentétben itt már sokkal inkább felnőttként kezeltek minket. Ránk bízták, mennyit nyújtunk, mennyit pihenünk, meddig vagyunk ébren este, és persze a telefonokat sem kérte el senki. Igaz, itt tényleg minden játékos tudja, mit kell tennie azért, hogy a legjobb legyen.”

Szeitl helyet kapott Sabaté 18 fős, a két Eb-selejtezőre meghirdetett keretében, így esélye van arra, hogy szerepeljen a két, a januári kontinensviadalról döntő mérkőzésen. Igaz posztján Bánhidi Bence, Vilovski Uros és a védekezőspecialista Schuch Timuzsin is bevetésre kész.

Az edzőtáborban amúgy, kis túlzással, a pihenőidőben a tankönyveit bújhatja, hiszen a hónap második felében szóbeli érettségi vizsgák várnak rá.

Ősztől pedig nagy kihívás: a Telekom Veszprémből a Csurgóba szerződött.

„Az elmúlt szezonban a felnőttkerettel készültem, és szinte el sem lehet mondani, mennyit tanultam, fejlődtemazáltal, hogy a legjobbakkal, a legjobbak ellen gyakoroltam. Bár eredetileg arról volt szó, hogy maradok, tavasszal megkeresett a Csurgó, és az edzőim tanácsát is kikérve elfogadtam az ajánlatot. Veszprémben hiába játszottam sokat az utánpótlásban, a felnőttek között kevés lehetőséget kaptam, márpedig csak edzéssel nem lehet kiteljesedni. Sabaté mester, az U23-as trénerem,Tombor Csaba és mások is arra ösztökéltek, hogy éljek az eséllyel, mert a Csurgó edzője, Sótonyi László remek edző, akitől sokat tanulhatok.”

További hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalon.

Erik a bátyja, az élvonalba feljutott Dabast erősítő Szeitl László hatására kezdett kézilabdázni Tapolcán. A testvére Veszprémbe került, és őt is a kivételesen eredményes felnőttklub utánpótlásába invitálták. Előbb Alsóörsön, majd Veszprémben készült, az elmúlt évadban pedig már a Bajnokok Ligája-bronzérmes felnőttcsapattal dolgozott. Szeitl Erikre a korosztályos válogatottakban is számítanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik