Foci: miért mellőzik a gólkirály Kecskeméti Lászlót az utánpótlás-válogatottban?

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.13. 10:52
Címkék
Kemény szezonon van túl a Budapest Honvéd fiatalja, Kecskeméti László, ám a nehézségekért biztosan kárpótolja, hogy ő lett a jubileumi, tizedik Puskás–Suzuki-kupa U17-es torna gólkirálya. A torna negyedik helyén végzett kispestiek csatára beszél a kezdetekről, a gólokról, az álmokról... És még arról, hogy láthatóan mellőzik az utánpótlás-válogatottban.

Leiner SomaKevés 17 éves futballista dicsekedhet azzal, hogy két nap leforgása alatt gólt szerez a Sporting és a Real Madrid ellen is. A hódmezővásárhelyi születésű Kecskeméti Lászlónak sikerült, a portugáloknak ráadásul két alkalommal is beköszönt a torna nyitónapján. A fiatal támadó három gólja, és az azzal járó gólkirályi cím ellenére is csalódott a felcsúti torna végeredménye miatt.Leiner SomaKevés 17 éves futballista dicsekedhet azzal, hogy két nap leforgása alatt gólt szerez a Sporting és a Real Madrid ellen is. A hódmezővásárhelyi születésű Kecskeméti Lászlónak sikerült, a portugáloknak ráadásul két alkalommal is beköszönt a torna nyitónapján. A fiatal támadó három gólja, és az azzal járó gólkirályi cím ellenére is csalódott a felcsúti torna végeredménye miatt.

Három találattal elnyerte a gólkirályi címet. Forrás: pfla.hu
Három találattal elnyerte a gólkirályi címet. Forrás: pfla.hu

Három találattal elnyerte a gólkirályi címet.  •  Forrás: pfla.hu

„Nem vagyok elégedett, természetesen az egész csapat többet akart. A Honvéd számára nagyon fontos ez a megméretés, minden évben a végső győzelemre törekszünk. Külön fájó, hogy a Sporting és a Real Madrid ellen is a hajrában kaptunk gólt, az előbbin döntetlenre végeztünk, míg a spanyoloktól kikaptunk. Végig nagy tempót diktáltunk a csoportmérkőzéseken, bár néha azt éreztem, hogy az ellenfeleink tudásban fölénk kerekednek. De felvettük velük a versenyt, taktikailag is álltuk a sarat, a meccsek utolsó percei viszont roppant szerencsétlenül alakultak. Külön fájó, hogy a bronzmeccsen, a Puskás ellen is vezettünk, megpattanó lövéssel azonban egyenlítettek a felcsútiak, a tizenegyeseket pedig a negyedik helyen végeztünk. Ezt leszámítva boldog vagyok, hogy góljaimmal segítettem a csapatot.”

Megérdemelt a (majdnem) siker a fiatal csatárnak, hiszen bokasérülése miatt hosszú kihagyásra kényszerült az idén:
„Durván négy hónapba telt, amíg teljesen felépültem, de nem jöttek a gólok. Az elmúlt hetekben kezdtem visszanyerni a formámat, és nagyon örülök, hogy most kiszakadt a gólzsák.”

A korábbi U15-ös válogatott futballista nem játszott az U17-es Eb hazai rendezésű elitkörében, és nem utazott Horvátországba, a korosztályos Európa-bajnokságra sem. Szerint nem a sérülése miatt nem kapott behívót:
„Bár nyilván jó lett volna Eb-n szerepelni, rengeteg olyan profijátékost ismerünk, aki fiatalon nem volt válogatott. Nem tudom, mi lehet a mellőzésem pontos oka, talán nem illek a csapat játékrendszerébe.”

A Magyar Futball Akadémia növendékének útja már most figyelemre méltó, de a jövőjéről is határozott elképzelései vannak. Bár a rövidtávú terveit a kispestieknél valósítaná meg, idővel szeretne az európai élvonalban, Angliában játszani:
„Hatéves korom óta futballozom, azóta mindent erre teszek fel. A Hódmezővásárhelyben sok gólt szereztem, és nagy megtiszteltetés volt, hogy felfigyelt rám a Honvéd. Úgy érzem, Kispesten minden esélyem megvan arra, hogy kiteljesedjek, és profijátékos legyek. Egyelőre úszom az árral, nem szeretném máshol folytatni, de abban nem vagyok biztos, hogy bemutatkozom az NB I-ben, inkább külföldön szeretnék játszani. A nagy álmom az angol bajnokság, szerintem ott tudnám a legjobban kamatoztatni a fizikai adottságaimat, és mindig örömmel néztem Drogba vagy Ibrahimovic játékát. Hollandia és Belgium is vonzó célpont, sok lehetőséget kapnak a fiatal játékosok. De természetesen a legnagyobb vágyam, hogy szerepelhessek a magyar nagyválogatottban.”

Hogy a terveiből mit valósít meg, az mindenekelőtt rajta múlik, arra mindenesetre már most büszke lehet, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtott az európai élcsapatok ellen.

Ugyanakkor reméli: ez csak a kezdet, és a fejlődése töretlen, no meg persze sérülésmentes lesz.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik