14. téli EYOF: Bontovics Balázs short track-bronza

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 20:35
Címkék
A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

Márványkövi Ferenc− utanpotlassport.hu Vidáman készültek a magyar csapat tagjai a keddi versenynapra Szarajevóban, hiszen Talabos Attila hétfőn aranyérmet nyert rövid pályás gyorskorcsolyában, és ezzel 14 év után újra magyar aranyéremnek örülhettünk a téli EYOF-on.
Márványkövi Ferenc− utanpotlassport.hu Vidáman készültek a magyar csapat tagjai a keddi versenynapra Szarajevóban, hiszen Talabos Attila hétfőn aranyérmet nyert rövid pályás gyorskorcsolyában, és ezzel 14 év után újra magyar aranyéremnek örülhettünk a téli EYOF-on.

Curlingeseink egyre jobban belejönnek a versenyzésbe Forrás: MOB/Szalmás Péter
Curlingeseink egyre jobban belejönnek a versenyzésbe Forrás: MOB/Szalmás Péter

Curlingeseink egyre jobban belejönnek a versenyzésbe  •  Forrás: MOB/Szalmás Péter

A nap első kellemes híre mégis a Peki Pale sportcsarnokból érkezett: vegyes curlingcsapatunk az osztrákok ellen hétfőn aratott győzelme után 6−5-re múlta felül Oroszország együttesét. Pár óra pihenőt követően a csoport utolsó helyén álló törökökkel csaptak össze a mieink, és a papírformát érvényesítve, 6−2-re győztek. Válogatottunk a második helyen áll csoportjában, a britek mögött.

Rövid pályás gyorskorcsolyázóink ismét szereztek érmet. 500 méteren Bontovics Balázs a harmadik helyet érte el, és ezzel megszerezte a magyar küldöttség második érmét az idei EYOF-on. Talabos Attila ugyanezen a távon a 28. helyen fejezte be a versenyt. A lányoknál, szintén 500 méteren, Dobrán Fanni a 11., Somogyi Barbara a 17. helyen végzett. Vegyes váltónk sikeres napot tudhat maga mögött: hiszen 3000 méteren az elődöntők második futamában első lett, és azzal a pénteki döntőbe jutott, amelyben az orosz, a lengyel és a holland csapat ellenében éremért küzdhet meg.

Szabó Krisztián, a rövid pályás gyorskorcsolyázók edzője így értékelte Balázs és Attila teljesítményét:

„Őszintén megmondom, Balázs korábbi eredményei alapján arra számítottam, hogy az 1500 méteres versenyen szerez érmet, Attila pedig a rövidebbik, az 500 méteres távon, erre pont fordítva alakult minden. Ezért Balázs bronzérme mindenféleképpen meglepetés a számomra. A döntőben orosz versenyzővel vívott óriási küzdelmet a harmadik helyért, és a végét ő bírta jobban. Attila sajnos rossz napot fogott ki, mert az első futamban elesett, így hamar elszálltak a továbbjutási és az éremszerzési esélyei.”

Kedden sífutásban is rendeztek versenyeket, melyeken ismételten indultak magyar sportolók. A lányok szabadstílusú, 5 kilométeres versenyében Laczkó Evelina 69., Kocsik Nórapedig a 80. helyet szerezte meg a 81 fős mezőnyben, míg Balog Ákosa 7,5 kilométeres távon az utolsó, 92. helyen ért célba.

Kedden sem kedvezett az időjárás az alpesi sízőknek. Mégis az előzetes tervek szerint tudták lebonyolítani az időjárásra kevésbé érzékeny műlesiklást. Tausz András az első futamban a 43. lett, a másodikban a 31. helyen fejezte be a versenyt, míg Hoque Áron az első futamban kiesett.

Szerdán bemutatkozik az EYOF-on a műkorcsolyázó Láng Júlia is, míg a rövid pályás gyorskorcsolyázóknak két szünnap következik.

A szerdai nap (február 13.) magyar vonatkozású eseményei
Óriás-műlesiklás (Praca/Jahorina):
10:00: lányok, 1. futam. 12:30: lányok, 2. futam.
Hozmann Szonja,Majtényi Hanna, Tóth Zita
Curling (Peki Pale sportcsarnok):
12:00: Magyarország−Nagy-Britannia (A csoport)
19:00: Magyarország−Csehország (A csoport)
Biró Blanka,Dobor Dia Regina,Szarvas Kristóf,Tatár Lőrinc Sebestyén
Műkorcsolya (Skenderija Csarnok)
13:30-17:10: lányok, rövidprogram
Láng Júlia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik