Vizes-vb: Risztovék a 9. helyen zárták a csapatversenyt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.25. 13:25
A 9. helyet szerezte meg a Risztov Éva, Olasz Anna, Papp Márk összeállítású magyar csapat a barcelonai nyílt vízi úszó vb öt kilométeres csapatversenyében.

A kerékpáros csapat-időfutamhoz hasonlóan megrendezett viadalon a háromfős együttesek percenkéntindultak el az öt kilométeres távra, s a végén a harmadikként célba érő úszó eredménye számított. Eredetileg úgy volt, hogy Gyurta Gergely indul nálunk, ám a szombaton még 25 kilométeren érdekelt úszó helyére a 10 kilométer londoni olimpiai bajnoknője, Risztov került be a csapatba.

A magyar egység a 22 csapatos mezőnyben egyedüliként nem két férfival, hanem két nővel állt rajtkőre, s 56:09.4 perc alatt teljesítette az 5000 méteres távot.

Kiss László szövetségi kapitány elégedett volt a magyar trió teljesítményével:

„Remekül helytállt a csapa. Nagyon szépen úsztak, jól húzták egymást. Jó volt ez a hendikepes indítás (egy percenként indultak a csapatok), el kellene gondolkodni, hogy az egyéni versenyeken is bevezessék, el lehetne kerülni a hatalmas verekedéseket... Visszatérve a csapatversenyre, óriási eredménynek tartom, hogy sikerült a legjobb tíz közé kerülni, hiszen mi voltunk az egyetlen csapat, amelyik két női versenyzővel állt fel. Azaz Évával és Annával megelőztünk tizenhárom olyan gárdát, amelyikben két férfi úszott, szerintem ez nem akármilyen produkció!"

Az aranyérmet 52:54.9 perces eredménnyel a Thomas Peter Lurz, Christian Martin Reichert, Isabelle Franziska Harle összeállítású német trió nyerte meg a görög és a brazil hármas előtt. Görögország csupán két tizeddel előzte meg a dél-amerikai csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik