Vizes vb: Rasovszkyt a sok hallal lehet igazán kényeztetni

Vágólapra másolva!
2019.07.12. 11:57
null
Rasovszky Kristóf csupán nyerni akar (Fotó: Dömötör Csaba)
A kvangdzsui vizes világbajnokság nyílt vízi úszóviadalának szombati rajtja előtt „minden király, minden rendben” a magyar csapatnál. Az 5 kilométeres távon Rasovszky Kristóf (a fenti idézet tőle van) és Székelyi Dániel áll rajthoz – előbbi Európa-bajnokként az egyik csúcsfavorit, azaz a meleg miatt reggel 8-ra (magyar idő szerint hajnali 1-re) előrehozott viadalon máris véget vethet a férfi nyílt vízi úszók 2011 óta tartó éremszünetének a vb-ken.

 

 

Az ilyen távoli ázsiai helyszíneken általában próbára van téve az európai sportolók gyomra, de Rasovszky ebben a tekintetben is elüt az átlagtól (meg ezer más dologban: bajusznövesztés, kabala-jelleggel utaztatott kiskacsa-arzenál, őrült színekben pompázó zoknik, plusz három egyéni érem egy Eb-n 2018-ból).

Mint érdeklődésünkre elmondta, „sok a hal, azzal pedig engem kényeztetni lehet” – mondjuk egy Balatoni Cápa esetében ezen nem is kell csodálkozni, legfeljebb más csapattársak ízlését ismerve.

„Még egy jó kis süti kellene” – számolt be egyetlen hiányérzetéről Rasovszky, bár abban maradtunk, hogy ennek verseny előtti fogyasztása kapcsán a dietetikusok dobnának egy olyan hátraszaltót, amit ő mutatott be a füredi világkupa rajtján.

Hogy holnap is elővezeti-e, ez majd kiderül; mondanánk, hogy egy vb feszültsége nyilván más, de aki Rasovszky kikezdhetetlen jókedélyét ismeri, az pontosan tudja: neki ez egy verseny a sok közül, ami miatt nem fog külön befeszülni; csupán meg akarja nyerni, és pont.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik