Vizes vb: Doppingolók ellen kell versenyeznünk – Lilly King

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.07.20. 16:57
null
Lilly King csalást kiáltott (Fotó: AFP)
Lilly King olimpiai bajnok úszó szerint többen is doppingolnak a kvangdzsui vizes vb medencés úszás számaiban indulók közül. A Rióban két olimpiai aranyérmet, két évvel ezelőtt Budapesten négy világbajnoki címet szerző amerikai a BBC-nek beszélt aggályairól.

King szerint aggasztó az úszósport vezetőinek doppingoláshoz való hozzáállása. Azután fakadt ki, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Szun Jangról kérdezték, aki, miután meggyanúsították doppingolással, megsemmisítette a vérmintáját, így januárban felmentették.

„Láthattuk, mi történt, és kijelenthetjük, hogy doppingolók ellen versenyzünk. Nem tudom, mit lehetne tenni ez ügyben, de valamit lépni kell – mondta King. Szomorú, hogy mindannyiunknak néhány doppingoló ellen kell versenyeznie, itt, az idei vizes világbajnokságon is.”

Az ausztrál Daily Telegraph egy kiszivárogtatott jelentést közölt a 2014-ben három hónapra már eltiltott Szun Jang FINA-meghallgatásáról. A kínai azt mondta, egy házi doppingvizsgálat során az ellenőrök nem tudták igazolni magukat, ezért a távozásuk előtt összetörte a vérmintáját tartalmazó ládát.

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (fotó), Kovács Erika (Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik