Vizes-vb: Ausztrália lehet a beugró Mexikó helyett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.02.19. 13:44
Kicsi az esélye, de nem zárható ki, hogy Ausztrália beugorjon a 2017-es vizes- (úszó) világbajnokságtól szerdán visszalépő Mexikó helyére.

Az Ausztrál Úszószövetség egyik szóvivője elmondta: relatíve kevés idő áll rendelkezésre, hogy egy ilyen nagy volumenű sporteseményt megszervezzenek, ugyanakkor a vb költsége a fő kérdés, mivel Ausztráliának egyrészt már van tapasztalata – 1991, 1998 és 2007-ben már volt házigazda –, másrészt vannak a megfelelő létesítményei.

A vizes-vb-t még sohasem rendező Egyesült Államok úszószövetségének ügyvezető igazgatója, Chuck Wielgus szerint nagyon szeretnének idővel házigazdák lenni, a gazdasági helyzetük azonban ezt most nem teszi lehetővé.

Guadalajara szerdán lépett vissza a 2017-es rendezéstől. A lemondás indokául azt hozta fel a közép-amerikai ország sporthivatala, hogy a vb lebonyolításához szükséges pénzösszeg nem áll rendelkezésre. Az egész világbajnokság 100 millió dollárba került volna, de az állami költségvetés nem biztosította ehhez a fedezetet, így pedig a szervezők jobbnak látták a visszalépést. A lemondás miatt Mexikónak 5 millió dollár büntetést kell fizetnie a nemzetközi szövetségnek, a FINA-nak, viszont további szankciókkal nem kell számolnia, amiért kihátrált.

Guadalajara 2011-ben kapta meg a rendezési jogot. Az idei világbajnokságnak az oroszországi Kazany, a 2019-esnek a dél-koreai Kvangdzsu, a 2021-esnek pedig Budapest ad otthont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik