Vizes vb 2017: Willy Wonka, Willy Fogg – reagált a szervezőbizottság

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.28. 17:41
A 2017-es budapesti vizes világbajnokság szervezőbizottsága nem érti a támadásokat a ma bemutatott kabalafigurákkal kapcsolatban. A szervezőbizottság közleményét változtatás nélkül közöljük.

„Az elmúlt órákban a FINA-világbajnokság kabalafiguráinak elnevezésével kapcsolatban számtalan méltatlan támadás érte a szervezőket.„Az elmúlt órákban a FINA-világbajnokság kabalafiguráinak elnevezésével kapcsolatban számtalan méltatlan támadás érte a szervezőket.

A megjelentekkel ellentétben úgy véljük, hogy ha a Walt Disney által forgalmazott világhírű Charlie és csokigyár című filmben a csokigyárost hívhatták Willy Wonkának, továbbá a Magyarországon is óriási sikert aratott spanyol rajzfilmsorozat, a 80 nap alatt a Föld körül Willy Fogg-gal című alkotás főhőse viselhette ezt a nevet, úgy a budapesti világbajnokság vízililomot formázó kabalafigurájának is megfelel a Water Willy név.

Aligha véletlen, hogy a budapesti szervező-bizottság által benyújtott terveket – benne a teljesen legitim névnek számíró Willy-t is – a Nemzetközi Úszó Szövetség jóváhagyta, és bemutatását engedélyezte.

BP2017 Média”

Mint ismert, az Index szúrta ki, hogy az egyik kabalafigura nevére, Water Willyre keresve igen bizarr eredményt kapunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik