Vizes vb 2017: máris kritizálják a bizarr nevű kabalafigurát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.28. 15:12
Mint beszámoltunk róla, hétfőn bemutatták a 2017-es budapesti vizes világbajnokság kabalafiguráit. Csupán néhány órának kellett eltelnie, hogy a hosszan előkészített pályázat útján kiválasztott egyik figura nevére kritikai észrevétel érkezzen.

Az Index a Google képkeresőjét vetette be Water Willy „azonosítására”, és egészen bizarr eredményre jutott. és egészen bizarr eredményre jutott.

Mint ismert, a kabalafigura-választás első próbálkozásra nem sikerült, a közvélemény nem fogadta kegyeibe a Bol-dog névre keresztelt pulit, akit tavaly aztán „ki is vontak a forgalomból”.

Az ő helyére lépett a két vízililiom, Water Lilly és Water Willy, akinek keresztneve az angol ovis szlengben nagyjából „fütyit” jelent.

 

A SZERVEZŐBIZOTTSÁG REAGÁLÁSA

„Az elmúlt órákban a FINA-világbajnokság kabalafiguráinak elnevezésével kapcsolatban számtalan méltatlan támadás érte a szervezőket.

A megjelentekkel ellentétben úgy véljük, hogy ha a Walt Disney által forgalmazott világhírű Charlie és csokigyár című filmben a csokigyárost hívhatták Willy Wonkának, továbbá a Magyarországon is óriási sikert aratott spanyol rajzfilmsorozat, a 80 nap alatt a Föld körül Willy Fogg-gal című alkotás főhőse viselhette ezt a nevet, úgy a budapesti világbajnokság vízililomot formázó kabalafigurájának is megfelel a Water Willy név.

Aligha véletlen, hogy a budapesti szervező-bizottság által benyújtott terveket – benne a teljesen legitim névnek számíró Willy-t is – a Nemzetközi Úszó Szövetség jóváhagyta, és bemutatását engedélyezte.

BP2017 Média”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik