Úszó-vk: Hosszú óriási csatában nyert Sjöström előtt – videó

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.11.09. 11:31
A Tokióban zajló úszóvilágkupa első napján Hosszú Katinka két aranyérmet nyert: előbb 100 méter vegyesen, majd harminc perccel később (!) 200 pillangón sem talált legyőzőre – számolt be róla a Magyar Úszószövetség (MÚSZ).

Hosszú Katinka a 100 vegyes döntőjében óriási csatát vívott egyik legnagyobb riválisával, Sarah Sjöströmmel, akit három századdal előzött meg. A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszónő a világ idei legjobbját (57.25) teljesítve lett aranyérmes.Hosszú Katinka a 100 vegyes döntőjében óriási csatát vívott egyik legnagyobb riválisával, Sarah Sjöströmmel, akit három századdal előzött meg. A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszónő a világ idei legjobbját (57.25) teljesítve lett aranyérmes.

A döntőt ide kattintva nézhetik meg!

A 100 vegyes fináléja után alig 30 perccel ismét medencébe ugrott Hosszú Katinka, ugyanis a 200 m pillangó döntőjében is érdekelt volt. Ha már ott volt, megnyerte azt is (2:03.01), jól felépített versenyzéssel az utolsó két hosszon verte meg a mezőnyt, és begyűjtötte második aranyát.

A magyar úszók közül Kapás Boglárka és Verrasztó Dávid is finalista volt: előbbi hatodik lett (4:05.69) 400 m gyorson, utóbbi nyolcadik lett (3:46.58) ugyanezen a távon.

Az orosz Vlagyimir Morozov 100 méter vegyesen beállította saját, 50.26 másodperces világcsúcsát.

A világkupa-sorozat első szakaszát nagymedencében, Kazanyban, majd Dohában rendezték, a második etap rövidpályán Eindhovenben kezdődött és Budapesten zárult. A harmadik, záró szakaszt – ugyancsak 25 méteres medencében – Ázsiában, sorrendben Pekingben, Tokióban és Szingapúrban tartják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik