Úszás: Szilágyi történelmi ezüstérme a junior vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.27. 16:36
Szilágyi Liliána szerezte a magyar úszósport első junior világbajnoki érmét, egy ezüstöt. A 200 pillangó döntőjében Szilágyi 180 méterig vezetett, ám az amerikai Kathryn McLauighlin nagy hajrával megelőzte.

Szilágyi ideje (2:09.46) egy másodperccel gyengébb, mint az idei legjobbja, a 2:08.48-cal nyert volna.

„Ezt szépen benéztem... Elkapkodtam az elejét, a végét, nem vettem észre, hogy jön az amerikai lány. Ha látom, simán tudok erősíteni, mert szó sem volt arról, hogy elfogytam volna a végére. Csak elkezdtem kapkodni, lerövidültek a tempóim, holott nem csak nyerni akartam, de megjavítani a legjobb időmet, amivel egyébként simán győztem volna. Tudom, most mondják, hogy nem baj, fiatal vagyok még, de ezt utálom hallani. Ha képes vagyok rá, akkor miért nem most csinálom meg? Mindegy, megfogadtam, hogy a nagypapámnak (Gyarmati Dezső) viszek egy aranyérmet, mert ez méltó az emlékéhez. Ha százon, ha ötvenen, de meg fogom szerezni!" – mondta a szövetség Facebook-oldalának Szilágyi.

Újfent bebizonyosodott, mellúszásban nem egyszerű kétszer ugyanolyan tökéletesen úszni, különösen 50 méteren: Sztankovics Anna ritmusa ezúttal nem állt úgy össze, mint tegnap, így végül 32.20-szal hatodik lett, míg Sebestyén Dalma 32.57-tel nyolcadik. Ha ugyanazt hozza Sztankovics, mint az elődöntőben (31.10), simán ezüstérmes.

A nap harmadik magyar döntőse, Földházi Dávid becsülettel küzdött 200 vegyesen, és végül az előfutamhoz képest egy helyet javítva hetedikként ért célba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik