K. E. 2020.04.07 12:02 Frissítve: 2020.04.07 17:42

Úszás: nem hibázott, mégis szabálysértési eljárás indult Kozma Dominik ellen

Szigorúan betartja a szabályokat, házi karanténban van már két hete Kozma Dominik, ám kedden délelőtt mégis kellemetlen meglepetés érte...

 

Kozma Dominikot kedden kellemetlen meglepetés érte (Fotó: Derencsényi István)

Csütörtökön lesz két hete, hogy a válogatott úszókat második alkalommal is tesztelték – ennek a vizsgálatnak az eredménye látott napvilágot egy héttel ezelőtt, így tudtuk meg, hogy Kapás Boglárka és Bohus Richárd mellett Kozma Dominik is elkapta a koronavírust.

A tájékoztatást a pozitív tesztről és a szigorú otthonmaradásról megkapta telefonon a világbajnoki bronzérmes úszó, illetve emellett egy ígéretet is kapott, miszerint a karantént jelző „piros cédulát” nemsokára megkapja.

Először azt mondták, emailen kapom, mivel mondtam, hogy itthon nincs nyomtató, így azt a tájékoztatást kaptam, hogy kiküldik. Erre felvetettem, hogy talán nem lenne szerencsés az emeleti lakásomból legyalogolni a postaládához jelen helyzetben, de erre a felvetésemre nem érkezett válasz – mesélte Kozma, aki egyébként mindezt dokumentumokkal is alá tudja támasztani. – Aztán kedden délelőtt egy rendőr kopogtatott az ajtón, azt ellenőrizte, itthon tartózkodunk-e a feleségemmel, Zsófival.”

Ezzel természetesen nem volt gond, hiszen Kozma tényleg betartja az előírásokat, ám amikor a rendőr hiányolta az ajtóról a piros cédulát, kezdetét vette valami egészen szürreális történet...

Kozma elmondta, miért nincs az ajtón ott a papír, és a rend őre még segíteni is próbált, hiszen lement a két emelettel lentebb lévő postaládához, hátha az rejti a hiányolt papírkát. De nem rejtette, s mivel Kozma Dominik kapcsán a hatóság elrendelte a járványügyi elkülönítést, amely szabályokat vonz magával, és ennek egyik kitétele, hogy „Az átadott figyelmeztető feliratot köteles a tartózkodási helyének bejárati ajtaján elhelyezni”, ez pedig eddig – a sportoló önhibáján kívül – nem valósult meg, így a rendőr szabálysértési feljelentést tett az úszó ellen.

FRISSÍTÉS (17.35)

Kozma Dominik arról tájékoztatta a Nemzeti Sportot, hogy kedden délután 17 óra magasságában két rendőr jelent meg a lakásánál, és a figyelmeztető feliratot elhelyezték az ajtaján.

2020.05.21 11:02:53

Úszás KOVÁCS ERIKA

Kapott egy társat maga mellé Kalmár Ákos személyében, és ezzel megtapasztalta, milyen kikapni az edzéseken.

2020.05.11 09:43:19

Úszás SZABÓ GÁBOR

A vízipólóban keménykedő kiváló gyorsúszó a banki szektorban vitte sokra.

2020.05.08 18:09:45

Úszás KOVÁCS GERGELY (Képes Sport)

A vb-bronzérmes úszó a Képes Sportnak azt is elmondta, hogy élte meg a betegséget.

2020.04.28 10:18:07

Úszás KOVÁCS ERIKA

A háromszoros olimpiai bajnok klasszis örül, hogy hétfőtől ismét vannak vizes edzései.