HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.12.11 17:37 Frissítve: 2017.12.11 18:00

Úszás: Shane Tusup kihagyja a rövid pályás úszó Eb-t

Elutazott Dániába a magyar csapat a szerdán kezdődő rövid pályás úszó Európa-bajnokságra, amelyen az Iron Aquatics klubot Hosszú Katinka, Földházi Dávid és Dudás Dániel képviseli. Shane Tusup azonban kihagyja a viadalt.

Tusup
Shane Tusup megbetegedett, emiatt kénytelen volt lemondani az utazást (Fotó: AFP)

 

 

Az Iron Aquatics vezetőedzője, Shane Tusup megbetegedett, emiatt kénytelen volt lemondani az utazást, de versenyzőit maximálisan felkészítette az előttük álló feladatra: „Úgy tűnik, mindnyájan jobban teljesítenek most, hogy csapatban edzenek. Az idei év a tanulásé volt, akadtak mélypontok és csúcspontok, de a lényeg az volt, hogy közelebb hozzuk őket egymáshoz. Még sohasem láttam ennyire keményen edzeni egyiküket sem. Dávidnak ez az első teljes szezonja velünk, eddig nagyon más stílusban készült. Az aranyat, de legalább egy érmet céloz meg. Ha több döntőben is ott lesz, az jelzi, jó irányba haladunk. Ami Katinkát illeti, nem foglalkozunk arannyal, érmekkel, szeretném, ha élvezné az úszást, a versenyzést, kiélvezné a dicsfényt, ami az eddig elért eredményei alapján vetül rá. Dani esetében pedig egy döntő is nagyszerű eredménynek számít, hiszen hosszú idő után ez az első nagy nemzetközi versenye” – nyilatkozta.

A dániai rövid pályás úszó Európa-bajnokság december 13-án, szerdán kezdődik, a versenyt az M4 Sport élőben közvetíti.

Az Eb-csapat
Férfiak:
Barta Márton (Szombathely), Bernek Péter (BVSC), Biczó Bence (FTC), Cseh László (Eger), Dudás Dániel (Iron), Földházi Dávid (Iron), Grátz Benjámin (Százhalombatta), Gyárfás Bence (Győr), Gyurta Gergely (UTE), Holló Balázs (Eger), Horváth Dávid (Kőbánya), Kalmár Ákos (Baja), Kenderesi Tamás (Pécs), Kozma Dominik (BVSC), Lakatos Dávid (Eger), Lobanovszkij Maxim (Győr), Németh Nándor (Eger), Szentes Bence (Győr), Szöllősi Martin (Dunaferr), Takács Krisztián (Győr), Tekauer Márk (DMTK), Telegdy Ádám (Kőbánya), Verrasztó Dávid (FTC)

Nők: Bordás Beatrix (Hullám 91), Burián Kata (Eger), Gyurinovics Fanni (Győr), Hosszú Katinka (Iron), Jakabos Zsuzsanna (Győr), Kapás Boglárka (UTE), Nagy Réka (BVSC), Sebestyén Dalma (Győr), Szilágyi Liliána (BHSE), Verrasztó Evelyn (BVSC)

2019.02.06 23:21:06

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akkor tizenkilenc éves fiamnak elmondtam a titkot, július 7-én este, a balatonakali állomás melletti sörözőben, a tó átúszása után – csak ő indult – Azt, hogy az úszó Risztov Éva 10 kilométeres nyílt vízi győzelmére gondolok, de úgy emlékszem, meg is bántam, hátha »locsogásom« dönti romba a reményt

2019.02.06 23:17:30

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Hiteles az új szerepkörében.

2019.02.06 22:02:49

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az olimpiai arany gyerekkori álma volt, és miután megvalósult, társaiért és a sportágért is tenni akar.

2019.01.27 11:01:04

Úszás JOCHA KÁROLY

A sportember 1954-ben Európa-bajnok volt, két évvel később olimpiai bronzérmes lett.

2018.12.27 09:49:16

Úszás SZÖVEG: KOVÁCS ERIKA, KÉPEK: TUMBÁSZ HÉDI

„Előbb legyen meg a kvótám, addig felesleges az olimpiáról elmélkedni.”