Úszás: Olasz Anna a férfiakat is megelőzte Lengyelországban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.01. 19:00
null
Olasz Anna remek Eb-főpróbát tartott (Fotó: MTI)
Olasz Anna nyerte a Lengyelországban rendezett Gdynia Úszó Maratont úgy, hogy még a férfimezőny legjobbját is megelőzte a 20.5 kilométeres versenyen.

Remek Eb-főpróbát tartott Lengyelországban Olasz Anna: a LEN Európa-kupa viadal tavalyi összetett győztese megnyerte a Gdynia Úszó Maratont a Balti-tenger 21 fokos vizében. Edzője, Gellért Gábor beszámolója szerint a 20.5 kilométeres távon – amely voltaképpen a hatalmas tengeröböl átúszását jelentette – az utolsó 6 kilométer különösen nehéznek bizonyult, hiszen 60-80 centis hullámok között kellett haladnia a mezőnynek.

Olasz Annát azonban ez sem zavarta, és több mint 7 perces előnnyel ért célba a második Christine Jennings előtt (az amerikai úszó tavaly 6. lett a barcelonai vb 25 kilométeres távján), míg harmadikként a német Ines Hahn ért a célba. Érdekesség, hogy Anna 3:45 percet vert a férfiverseny győztesére, a lengyel Krzysztof Pielowskira!

A magyar versenyzőnek ez volt az utolsó megmérettetése a berlini Európa-bajnokság előtt, ahol a tervek szerint mindhárom egyéni számban rajthoz áll, azaz 5, 10 és 25 kilométeren is összeméri erejét a kontinens legjobbjaival.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik