HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.09.12 09:39 Frissítve: 2017.09.12 09:50

Úszás: ők öten kandidálnak a szövetség elnöki posztjára

Lezárult a jelölés időszaka. A Magyar Úszószövetség szeptember elsején tartotta rendkívüli közgyűlését, amelyen visszahívta Bienerth Gusztávot az elnöki tisztségből – annak a közgyűlésnek egyértelműen ez volt a célja.

HIRDETÉS

 

A magyar úszósport összefogott, és az elmúlt hónapok széthúzásai, botrányos jelenetei után egységet mutattak a küldöttek. Higgadt gondolkodásra vall(ott), hogy ott és azonnal nem akartak ennél tovább lépni, inkább egyhangúlag úgy döntöttek, a közgyűlést szeptember 24-ére halasztják, így marad elegendő idő arra, hogy a különböző tisztségekre pályázók tisztességesen felkészülhessenek a kandidálásra.

Bienerth visszahívása mellett nem csak az elnöki poszt maradt üresen, hiszen a szövetségnek jó ideje nincs főtitkára, a szeptember elsejei közgyűlésen pedig Sós Csaba szakmai alelnök is jelezte, 24-én lemond a posztjáról – addig ezt azért nem tette és teszi meg, mert a szövetségben momentán ő az egyetlen, ügyvezetői feladatokat is ellátó tisztségviselő...

Ezekre a tisztségekre a tagszervezetek állíthattak jelölteket, a mögöttünk hagyott hétvége volt a határidő, ám ahhoz, hogy valaki felkerüljön a listára, vagyis hogy a szeptember 24-i közgyűlésen a küldöttek szavazhassanak róla, az is kell, hogy az adott személy elfogadja a jelölést. A szövetségtől kapott információ szerint mindhárom jelöltlistát kedden hozzák nyilvánosságra.

Úgy tudjuk, az elnöki posztra öten kandidálnak, mégpedig Wladár Sándor és Czene Attila korábbi olimpiai bajnok úszók; Hornyák Viktor, a Széles Sándor Úszó-nevelő Műhely vezetője; Tóth István, a szentendrei úszóklub elnöke; valamint Horváth Gergő Domonkos, aki az úszósporton kívülről jőve vállalja a megméretést. Jelölést kapott még Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség korábbi elnöke és Sárdi Ákos, a székesfehérváriak vezetőedzője is, ám azt egyikük sem fogadta el.

Szakmai alelnökké Darnyi Tamást, a négyszeres olimpiai bajnok úszót vagy Turi Györgyöt, a Kőbánya SC vezetőedzőjét választhatják – persze elképzelhető olyan forgatókönyv is, hogy két szakmai alelnöke lesz a későbbiekben a szövetségnek. Két jelölt van az általános alelnöki posztra is: Becsky András, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola ügyvezetője, valamint Hornyák Viktor. A főtitkári posztra Czene Attila, Tóth István, valamint Batházi István, korábbi Európa-bajnok úszó pályázik, és ne feledjük, a szeptember 24-i közgyűlés napirendjére felkerült az alapszabály módosítása is.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.24 22:07:53

Úszás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A magyar sport szempontjából kizárólag az ő sorsa a fontos.

2018.05.14 11:35:26

Úszás nemzetisport.hu

2018.05.09 11:39:42

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az úszók szövetségi kapitánya szerint Hosszú megválaszthatja, milyen számban úszik az Eb-n.

2018.04.20 09:25:59

Úszás KOVÁCS ERIKA

Állítja, uszodabelépőt sem kapott, a magyar edzők nem akarnak vele dolgozni, így inkább külföldön folytatja.

2018.04.14 08:52:13

Úszás KOVÁCS ERIKA

„Nem engedem meg, hogy bárki is leírjon, nem szoktam semmit sem feladni.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS