Úszás: Milák Kristóf is átesett a koronavírus-fertőzésen

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2020.10.14. 17:22
null
Milák Kristófot is meggyötörte a vírus (Fotó: Török Attila)
Bár sokan erről beszéltek, az érintett nem erősítette meg, így akkor nem látott napvilágot az, ami szerdán már igen: Milák Kristóf is elkapta a koronavírust – a világbajnok úszó leghamarabb jövő hét csütörtökön kezdheti el újra az edzéseket.

A világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf sem úszta meg: a BHSE úszója is elkapta a koronavírust, ráadásul őt meg is gyötörte a betegség, hiszen lázas volt, fájt a feje, és jelentkezett a fáradékonyság érzete is, mi több, ez utóbbi továbbra is jelen van a sportoló életében, noha a tesztje már negatív lett – hogy mikor folytathatja a munkát, arról edzőjét, Selmeci Attilát kérdeztük.

„Lassan négy hete kénytelen kihagyni az edzéseket Kristóf, ez nem kevés idő, és még legalább egy hétig nem is állhat vissza a munkába, hiszen hétfőn következhetnek a kardiológiai és egyéb vizsgálatok, amelyeknek leghamarabb szerdán lehet meg az eredménye – mondta el a tréner. – Ha mindent rendben találnak, Kristóf csatlakozik a csoportomhoz, én ugyanis hétfőtől Biczó Bencével és Márton Richárddal Balatonfűzfőn készülök. Hogy Kristóf csatlakozhat-e az ISL-sorozathoz, a jövő zenéje: az Iron vezetőedzője, Nagy József is érdeklődött már nálam ez ügyben, de egyfelől nem tudok Kristóf fejével gondolkozni, másfelől nem tudjuk, mennyire gyengítette le a vírus.”

Selmeci az InfoRádiónak nyilatkozva hozzátette, tanítványa „fizikailag látványosan le van gyengülve, egészen biztos, hogy izmot is vesztett, jelentős mennyiséget”.

Milák az ISL-sorozatban az Iron-csapat tagja, csakúgy, mint a magyarok közül Hosszú Katinka, Verrasztó Dávid és Lobanovszkij Maxim.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik