Úszás: Mi van, ha az olimpia hetén beteg leszek? – Hosszú félelme

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.19. 10:52
Hosszú Katinka és férje-edzője, Shane Tusup az M4 Televízió délutáni magazinműsorának vendége volt. Az ötszörös világbajnok a kazanyi világbajnokság mellett beszélt magánéletéről és a jövőbeli céljaikról is.


„Nagyon tetszett a mém a nagy viharról, nagyon humoros volt” – kezdte Hosszú Katinka a beszélgetést.
„Nagyon tetszett a mém a nagy viharról, nagyon humoros volt” – kezdte Hosszú Katinka a beszélgetést.

„Köszönöm ezt a képet, nagyon vicces!” – írta a Facebook-oldalára Hosszú (Fotó: facebook.com/tibiatya)
„Köszönöm ezt a képet, nagyon vicces!” – írta a Facebook-oldalára Hosszú (Fotó: facebook.com/tibiatya)

Ötszörös világbajnokunk programja annyira sűrű, hogy sokszor nincs ideje arra, hogy feldolgozza az eseményeket. „Még csak most lett vége a világbajnokságnak, de már a világkupa is elkezdődött. Sokat voltunk a sajtóban, az emberek figyelemmel követtek minket. Nem tudtam megemészteni az elmúlt pár hetet, egyből indultunk Moszkvába. A 400 vegyes után egy napunk volt arra, hogy utazzunk, másnap már kezdődött a világkupa” – sorolta.

Shane Tusupban minden szempontból támaszra lelt a bajai sportoló. Úgy tűnik, hogy közös munkájuk rendkívül harmonikus, talán ez lehet a sikerük egyik titka. „Kértem Katinkát, hogy mindig legyen őszinte. Ránézek, és látom a testbeszédén, hogy mit gondol" – mondta Tusup. „Nagyon összecsiszolódtunk – folytatta Hosszú. – Ma már sokkal nagyobb önbizalmunk van, jobban bízom benne és az egész programunkban. Fontos, hogy én hogyan érzem magam, most azonban kifáradtam a vb-n.”

„Az érmek is fontosak, de a sportoló akkor lehet elégedett, ha saját magát le tudja győzni. Célunk az olimpiai dobogó.” Hosszú beszélt riói félelméről is: „Lehet hogy négy évig első vagyok, de mi van, ha az olimpia hetén beteg leszek? Ez kegyetlen dolog a sportban.”

Műsorvezetői kérdésre elmondták, hogy a 400 vegyes világcsúcsa mindig cél lesz, küzdeni fognak érte. Hosszú bízik benne, hogy jövőre sikerül. „Katinka nem fog örülni, vannak dolgok, amiket muszáj lesz megtennünk a siker érdekében” – tette hozzá Shane Tusup

„Mi úgy érezzük, hogy beletesszük, amit kell. Egyedül edzem, nincs partnerem. Arra gondolok, hogy a föld másik részén az ellenfelem hogyan edzhet. Ha ők keményen edzenek, akkor én még keményebben akarok!”

Elárulták a titkukat, hogy mindezt hogyan lehet összeegyeztetni a magánélettel: „Mindent a céljainknak rendelünk alá. Különleges, hogy ezt ketten érjük el, mert ezeket hazavisszük. A vitákat, de az eredményeket is. Shane tudja, hogy min mentem keresztül. Jó, hogy otthon a férjemnek nem kell magyaráznom, hogy most éppen pár tizeddel lemaradtam-e vagy nyertem. Amikor nagyszülők leszünk, jó lesz ezeket az élményeket elmesélni” – mondta mosolyogva a magyar világklasszis.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik