Úszás: megvan Milák Kristóf új edzőpartnere, vele készül Tokióra

SzPress HírszolgálatSzPress Hírszolgálat
Vágólapra másolva!
2019.09.17. 14:36
null
Milák Kristóf Márton Richárddal együtt készül fel a tokiói olimpiára (Fotó: Derencsényi István)
A junior-vb-győztes Márton Richárd (Budafóka) lehet a világcsúcstartó Milák Kristóf (Bp. Honvéd) edzőtársa a tokiói olimpiára való felkészülésben.

 

Szerződésbe nem foglalják, csupán sportbaráti kézfogásokkal erősítik meg azt a megállapodást, amely lehetővé teszi, hogy Márton Richárd, a Budafóka SE junior-világbajnok úszója legyen a világcsúcstartó és vb-aranyérmes Milák Kristóf edzőpartnere – számolt be az SzPress Hírszolgálat.

A várhatóan mindkét úszó fejlődését elősegítő közös munka elkezdésére áldását adta Horváth Tamás, a budafoki úszóműhely vezetőedzője, de az egyezség előkészítésében közvetítőként részt vett Sós Csaba szövetségi kapitány is, aki hónapok óta igyekszik segítőtársat keresni az olimpiai győzelemre is esélyes Miláknak.

Több edzőt és versenyzőt is megkerestünk, és nem csak az volt a kiválasztás szempontja, hogy ki bírja tartani a tempót Kristóffal, hanem az is, hogy kit tud elfogadni és aztán jól kijönni is vele – nyilatkozta Selmeci Attila, Milák Kristóf mestere. – Ennek a feltételnek Márton Ricsi teljes mértékben megfelel. A két fiú együtt nőtt fel a sportban, azt is mondhatom, hogy annak idején, az Érd és a Budafok közös edzőtáboraiban, Dél-Afrikában és Thaiföldön, legutóbb pedig Izraelben, amikor Kristóf már Honvédos volt, közel is kerültek egymáshoz. Csupán egy év a korkülönbség köztük Ricsi javára, ezért is láthatják azonosan a világot.”

A megállapodás része, hogy Márton ezzel együtt is marad a Budafóka kötelékében.

A jövő héten négy próbanap következik, az új felállás tesztelése után kapcsolhatunk teljes gőzre. Abban egyeztem meg Horváth Tamás edzőtársammal, hogy Márton beleáll az edzésrendembe, így az én felelősségem is lesz, hogy újra olyan eredményekkel rukkolhasson ki, mint az előző években.” – hangsúlyozta Selmeci Attila.

A Budafóka válogatott versenyzője 2017-ben zárta pályafutása eddigi legsikeresebb évét, amikor az Indianapolisban megrendezett junior-világbajnokságon a 4x100 és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként is aranyérmet vehetett át, mind a kétszer Milák Kristóf stafétatagjaként. Idén a dél-koreai felnőtt-vb-re utazó válogatottba viszont már nem tudta beverekedni magát.

„Tavaly november óta keressük Kristófnak a megfelelő edzőtársat, és most nagyon remélem, hogy jól választottunk. Szeretném, ha Márton már a novemberi háromhetes edzőtáborunkba is velünk jönne, és azt kívánom neki, hogy közös munkánk eredményeként résztvevője lehessen a tokiói olimpiai játékoknak” – mondta Selmeci Attila.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik