Úszás: majd' egymilliárdból bővítik a vásárhelyi uszodát

Vágólapra másolva!
2015.09.02. 14:02
Címkék
Hódmezővásárhelyen már javában folynak a 2016. évi junior úszó Európa-bajnokság előkészületei, a lenyűgöző Gyarmati Dezső uszodát még tovább bővítik, hogy a helyszín tökéletesen alkalmas legyen az esemény lebonyolítására – derült ki a Magyar Úszószövetség elnökségi ülésén, amelyre ellátogatott az Almási István polgármester vezette szervezőbizottság képviseletében Hegedűs Zoltán alpolgármester és Benkő Zsolt települési képviselő.

Mint elmondták, 800 milliós kormányzati, valamint 169 milliós TAO-támogatásból javában épül egy 33x25 méteres, fedett medence, amely az Európa-bajnokság alatt bemelegítő medenceként funkcionál majd. Ezen túlmenően egy erősítőtermet is kialakítanak, így a létesítmény a már meglévő, 10 pályás versenymedencével tökéletes helyszínnek ígérkezik a július 6. és 10. között esedékes korosztályos kontinensviadal résztvevői számára.

Mint Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke jelezte, egy évvel a 2017-es világbajnokság előtt ez az esemény egyfajta főpróba is lesz, azaz a szövetség is a lehető legnagyobb szakmai támogatást nyújtja a megrendezéséhez.

Az elnökség döntött arról is, hogy a novemberi százhalombattai rövid pályás országos bajnokságon a válogatott tagjainak kötelező azokban a számokban elindulniuk, amelyekben a decemberi rövid pályás Európa-bajnokságon is versenyezni kívánnak. Érdemes lesz egyébként kiemelkedő produkcióval előrukkolni, ugyanis az elért időeredmények alapján abszolút sorrendet hirdetnek a sportolók között, és a legjobbak a MÚSZ támogatói által felajánlott, igen értékes ajándékokat vehetik át.

A vezérkar elfogadta a nyári világversenyekről készült kapitányi beszámolókat, illetve azok névsorát, akiket az idén iktatnak be a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába – ez utóbbi azonban közvetlenül a százhalombattai ünnepség előtt lesz nyilvános.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik