Úszás: Kozma és Bernek is távozóban a Kőbánya SC-től

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.02. 10:41
A Kőbánya SC mesteredzője, Turi György szerdán a Telekom Sporthír Szolgálatnak adott nyilatkozatában megemlítette, hogy Bernek Péter és Kozma Dominik sem a Kőér utcában képzeli el a jövőjét: előbbi a BVSC-ben, míg utóbbi az MTK-ban folytathatja a pályafutását.

„Évek óta érlelődő döntés volt... – válaszolta a 23 éves, négyszeres Európa-bajnoki bronzérmes Kozma Dominik a Nemzeti Sportnak. – A Kőbánya SC-nél felépített program szerint zajlik a képzés, gyakorlatilag mindenki ugyanabban a rendszerben dolgozik, én pedig régóta érzem, hogy valami másra van szükségem. Nem szeretnék olyan felkészülést csinálni, amelyben a vegyes úszás kapja a központi szerepet, hiszen én kizárólag gyorson versenyzek. Szeretnék egyénileg készülni, azt a munkát elvégezni, amely nekem jó."Kozma Dominik a Nemzeti Sportnak. – A Kőbánya SC-nél felépített program szerint zajlik a képzés, gyakorlatilag mindenki ugyanabban a rendszerben dolgozik, én pedig régóta érzem, hogy valami másra van szükségem. Nem szeretnék olyan felkészülést csinálni, amelyben a vegyes úszás kapja a központi szerepet, hiszen én kizárólag gyorson versenyzek. Szeretnék egyénileg készülni, azt a munkát elvégezni, amely nekem jó."

„A búcsúzás normális volt, egyébként sem váltunk még el teljesen, hiszen a szerződésem december 31-ig a Kőbánya SC-hez köt, bár Gyuri bácsi már megengedte, hogy egyedül készüljek. Az MTK fogadott be, de a még érvényes szerződésem miatt azt ne kérdezze, hogy itt is folytatom-e.”

„Szerdán beszéltem a kapitány úrral. Ő nem tartja ésszerűnek a döntésemet, ennek ellenére biztosított arról, hogy számít rám a válogatottban. A klubváltástól azt remélem, hogy jövőre világbajnok leszek!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik