Úszás: Kósa Lajos kiemelte Bienerthet, a másik két jelöltről is beszélt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.06. 18:27
null
Egyre többen állnak Bienerth Gusztáv mellé
Két kontinensviadalt, egy rövid pályásat 2007-ben, és egy nagymedencéset 2012-ben szervezett közösen Gyárfás Tamás elnöksége idején a Magyar Úszószövetséggel Kósa Lajos, és jó ideig ő volt a vizes világbajnokság szervezetőbizottságának társelnöke is. A vasárnapi úszószövetségi elnökválasztásról kérdeztük a véleményét.

 

„A vizes világbajnokság előkészítése kapcsán jelenleg a munka dandárja zajlik, egy ilyen helyzetben pedig a Magyar Úszószövetségnek, mint szervezőnek, nagyon sok feladata van, vagyis nem maradhat elnök nélkül. Egy esetleges ex lex állapot a FINA-vb megrendezését is veszélyezteti” – mondta Kósa Lajos.

„Mindenképpen meg kell választani az új elnököt a vasárnapi közgyűlésen. Három jelölt van, közülük messze kimagaslik Bienerth Gusztáv, aki korábban már bizonyított. Hornyák Viktor perben és haragban áll az egész úszóvilággal, Tóth István pedig nem igazán fajsúlyos személyiség. Az úszók és Gyárfás Tamás között kialakult vita régre nyúlik vissza, nem is tudnék igazságot tenni a felek között, és nem is kell, mert most már előre kell nézni. Közös érdekünk, hogy Gyárfás Tamás nemzetközi pozícióit ne veszélyeztessük. Az elmúlt évtizedekben végzett munkáját el kell ismernünk, akárcsak a magyar úszósport eredményeit. Olyan megoldást kell találni, ahol kellő intelligenciával képesek együttműködni a felek. Én ebben reménykedem, és abban, hogy nem marad még egy hónapig elnök nélkül a Magyar Úszószövetség.”

Korábban megírtuk, hogy Deutsch Tamás nem vállalja a jelöltséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik