Úszás: Deutsch Tamás nem vállalja az elnökjelöltséget

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.06. 14:57
Deutsch Tamás nem vállalja a jelöltséget a Magyar Úszószövetség elnöki posztjára.

A Magyar Úszószövetség közgyűlése vasárnap tart szavazást a szövetség elnöki tisztségéről. Többen Deutsch Tamást is alkalmasnak tartják a pozícióra, a politikus azonban nem vállalja az elnökjelöltséget.

Íme, Deutsch Tamás pénteki Facebook-bejegyzése:

Íme, Deutsch Tamás pénteki Facebook-bejegyzése:

Az elmúlt hetekben többen is megkerestek azzal, hogy szívesen jelölnének az úszószövetség elnöki tisztségére. Miután Magyarországon semmi nem marad titokban, amit egynél több élő ember tud, ezért szeretném a nyilvánosság előtt is leszögezni, hogy sem most, sem a későbbiekben nem vállalom az elnökjelöltséget.
A magyar sport vezetésében örömmel dolgozom: az MTK elnökeként, a MOB tagjaként, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnökeként, a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnökeként megtisztelő feladataim vannak.
Az MTK úszószakosztályának versenyzőiért, edzőiért, sportszakembereiért felelősséggel tartozom. Ezért az úszószövetség január 8-i közgyűlésén az MTK képviselője dr. Bienerth Gusztáv elnökjelölt megválasztását fogja támogatni és magam erre buzdítom a közgyűlés valamennyi szavazati jogú tagját.

Boldog Úszó Évet Kívánok!

A nepszava.hu csütörtökön írt arról, hogy Deutsch Tamásból is lehet MÚSZ-elnök: „Nagyon komoly háttérmunka kezdődött annak érdekében, hogy ne legyen sikeres vasárnap az úszószövetség közgyűlése, egyik elnökjelölt se kapja meg a szavazatoknak több mint felét. Ebben az esetben 30 nappal később kerülne sor a tisztújításra, ahol Deutsch Tamás, az internet-szolgáltatással kapcsolatos fejlesztésekért felelős miniszterelnöki biztos, az MTK és a Sportegyesületek Országos Szövetségeinek elnöke, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke lenne az elnökjelölt.

Deutsch csak ellenjelölt nélkül vállalná a jelöltséget, senkivel sem akar ütközni. A fideszes politikus elnökké választását támogatja Gyárfás Tamás, a MÚSZ lemondott elnöke is.”

GYÁRFÁS NYÍLTAN NEKIMENT BIENERTHNEK

A legesélyesebb jelölt a MÚSZ elnöki posztjára Bienerth Gusztáv, akinek Gyárfás Tamás leköszönő elnök nyíltan nekiment a hvg.hu-nak adott interjújában.

A szavazás menetéről itt olvashat bővebben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik