Úszás: Hosszú szerint Gyárfás bosszút áll, a FINA cáfol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.31. 15:09
null
Hosszú Katinka reakciója a Facebookon
Mint beszámoltunk róla, a Nemzetközi Úszószövetség az úszó technikai bizottság előterjesztése alapján döntött úgy, hogy megváltoztatja a rövid pályás világkupa lebonyolítási rendjét, ennek részeként pedig egy sportoló egy versenyen legfeljebb négy számban indulhat. Hosszú Katinka kiakadt, majd Facebook-oldalán egy hozzászólásra válaszolva azt írta: valószínű, hogy Gyárfás Tamás bosszújáról van szó.

 

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy Shane Tusup, Hosszú edző-férje is feldúltan reagált a lebonyolítási rendszer változtatására, amit a FINA rövid közleményben magyarázott meg. A nemzetközi szövetség az alábbi kommünikét adta ki:

„Értesülve Hosszú Katinkának Floridából küldött üzenetéről, valamint a magyar hírportálokon megjelenő írásokról, az éppen Budapesten tartózkodó Cornel Marculescu FINA ügyvezető igazgató rövid interjút adott az egyik hazai tévécsatornának. A Nemzetközi Úszószövetség operatív igazgatója kijelentette, hogy Gyárfás Tamásnak, a FINA alelnökének nincs köze az úszóvilágkupa lebonyolítási rendszerében történt módosításokhoz, az a FINA úszó technikai bizottságának javaslatára született meg. Egy év tapasztalatai alapján vonják le a végső következtetéseket, hogy ez az újítás beválik-e.

A kilenc állomásból álló úszóvilágkupa megrendezése több mint 6 millió dollárba kerül a FINA-nak, ebből több mint 2 millió a pénzdíj. A FINA szándéka, hogy ne csak néhány, hanem minél több világklasszis vegyen részt a sorozaton, és hogy az a lehető legizgalmasabb legyen. Ennek elősegítése érdekében a legjobbak mindennemű költségét a FINA magára vállalja.

A Cornel Marculescu vezette népes FINA-delegáció öt napot töltött Budapesten. Semmilyen szempontból sem kedvező, hogy alig negyven nappal a július 14-én kezdődő 17. FINA-világbajnokság előtt a rendező ország legjobb versenyzője ütközik a FINA vezetésével.”

HOSSZÚ KATINKA POSZTJA

Innovatív ötlet a FINA részéről???! Maximum 4 start per úszó állomásonként a Világkupán??! Gratulálok FINA, így sikerült...

Posted by Katinka Hosszu onTuesday, 30 May 2017

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik