Úszás: Hosszú sportlegendák között – rangos elismerést kaphat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.22. 08:58
Háromszoros olimpiai bajnok úszónőnket, Hosszú Katinkát az ESPN és az ABC évértékelő szavazásán jelölte a „Legjobb nemzetközi sportoló” kategóriában.

Az ESPN által 1993-ban alapított – noha 2015 óta a gálát és a voksolást már az ABC rendezi – és azóta minden évben kiosztott ESPY-díj rendkívül rangos elismerésnek számít világszerte. A 2017-es szavazásban Hosszú Katinka nevét a „legjobb nemzetközi sportolók” között fedezhetjük fel – a magyar úszónő mellett jelölt továbbá Cristiano Ronaldo, a Real Madrid klasszis futballistája, Conor McGregor világhírű MMA-harcos vagy épp Usain Bolt, nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter.Hosszú Katinka nevét a „legjobb nemzetközi sportolók” között fedezhetjük fel – a magyar úszónő mellett jelölt továbbá Cristiano Ronaldo, a Real Madrid klasszis futballistája, Conor McGregor világhírű MMA-harcos vagy épp Usain Bolt, nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter.

Az elismerés egyébként az elmúlt évben elért kiemelkedő sportteljesítménynek szól.

A kategóriában tavaly Cristiano Ronaldo végzett az élen, a portugál összesen kétszeres győztesnek vallhatja magát. Kétszer diadalmaskodott továbbá Bolt is, de például Lionel Messi szintén „duplázott” – az argentin 2012-ben és 2015-ben is átvehette az első helyért járó elismerést.

Hosszú Katinka a Facebook-oldalán nagy örömmel konstatálta, hogy óriási megtiszteltetésben részesült.

„Micsoda megtiszteltetés, jelölt vagyok az ESPYS legjobb nemzetközi sportolója kategóriában! És micsoda nevek között!” – fogalmazott.

Az eredményhirdetés július 12-én lesz.

ITT LEHET SZAVAZNI HOSSZÚ KATINKÁRA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik